Teknoloji

Getty Instagram fotoğrafçılarına görülmeyenleri görüntülemeleri için 30 bin dolar ödeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

teknoblog-instagram-040614 (800 x 450)

Dünyanın pek görülmemiş yerlerini fotoğraflamak, fotoğrafçılığın en zorlu ancak en keyifli yönleri arasında bulunuyor. En popüler fotoğraf ağlarından Getty Images, bu zorlu görevi Instagram kullanıcılarına teslim etmeye hazırlanıyor. İki şirket arasında yapılan anlaşma çerçevesinde, Getty “Dünyanın yeterince temsil edilmeyen topluluklarına dair hikayeler anlatan üç Instagram kullanıcısını ödüllendirecek.

Ödülü almak isteyen Instagram kullanıcılarının dünyanın ana akım medya tarafından göz ardı edilen noktalarına gitmesi ve 10 ila 20 fotoğraf çekerek olayları aktarması isteniyor. Bu fotoğrafların Instagram’a uygun biçimde kare formatında olması gerekiyor.

Öncelikli olarak kendisine yapılan başvurular arasından bir eleme yapmayı planlayan Getty, daha sonra seçimlerini bağımsız bir jürinin oylamasına sunacak. Yarışma sonucu kazanan üç kişiye 10 bin dolar ödül verilecek. Getty’nin profesyonel fotoğrafçıları da daha sonrası için kazananlara danışmanlık yapacak. Kazanan hikayeler, New York’ta önümüzdeki sonbaharda gerçekleştirilecek Photoville etkinliğinde sergilenecek. Başvuru süresi 4 Haziranda sona erecek olan yarışmanın kazananları ise eylülde açıklanacak.

İLGİLİ HABERLER