Teknoloji

Getty Images Google’ı fotoğraf korsanlığını teşvikle suçluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

getty images googleAmerikan fotoğraf ajansı Getty Images, Google’ı fotoğraf korsanlığının önünü açmak ve işlerinin “altını oymak” ile suçladı. Avrupa Birliği anti-tekel komisyonuna resmi bir başvuruda bulunan Getty, Google’ın Avrupa’da yaşadığı yasal problemlere bir yenisini daha eklemiş oldu. Avrupa Birliği, geçtiğimiz hafta Google aleyhine Android işletim sistemindeki uygulamaları nedeniyle resmi suçlamalar yöneltmişti.

Getty, şikayetinde hedef tahtasına Google Görseller servisini koydu. Servisin üçüncü taraf sitelerden aldığı fotoğrafları indirmeye uygun biçimde göstererek korsanlığı teşvik ettiğini belirten ajans, Google Görseller’de fotoğrafların büyük ve yüksek çözünürlüklü formatlarda gösterildiğini ve bunun insanları Getty’nin internet sitesini ziyaretten caydırdığını iddia etti. 2013’ün ocak ayı öncesinde Google Görseller’de fotoğraflar “küçük resim” formatında gösteriliyordu. Getty Images, bu yaklaşım değiştirildikten sonra web sitesine gelen trafiğin azaldığına dikkat çekti.

The Financial Times gazetesi konuyla ilgili olarak Google’dan yorum almaya çalışsa da, şirket konuya dair yorumda bulunmayı reddetti. Ancak gazete, Google’ın hakkındaki suçlamaları genel çerçevede yalanladığını belirtti. Getty ve Google’ın söz konusu problemi çözüme kavuşturmak için üç yıl önce masaya oturduğu, ancak Google’ın Getty’ye sadece iki seçenek sunduğu belirtildi. Bu seçeneklerden biri Getty’nin yeni görsel arama sonucu gösterimi formatını kabul etmesi olurken, diğeri de ajansın Google Görseller’den tamamen çıkması oldu. Google’ın arama pazarındaki gücünü kötüye kullandığını belirten Getty Images, diğer fotoğraf ajanslarını da kendisine destek vermeye çağırdı.

Getty Images hukuk müşaviri Yoko Miyashita, ajansın 200 binden fazla foto muhabirini temsil ettiğini ve bu muhabirlerin haklarının korunması konusunda Getty’ye güvendiğini dile getirdi. Miyashita, Google’ın tavrının foto muhabirlerinin hayatlarını etkilediğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER