Teknoloji

George Hotz’un Twitter görevi beklenenden kısa sürdü

george hotz twitter

“Geohot” takma adıyla bilinen, bir iPhone’un radyo taşıyıcısı kilidini açan ve PS3’ü jailbreak eden ilk kişi olarak tanınan George Hotz, salı akşamı Twitter’da yaptığı duyuruda, sosyal ağdaki kısa süreli görevini bitirdiğini kaydetti. Hotz, “Fırsatı takdir ediyorum, ancak orada yapabileceğim gerçek bir etki olduğunu düşünmedim.” diye yazdı. Ayrıca GitHub’ının “solduğunu” görmenin “üzücü” olduğunu söyledi.

Hotz, CEO Elon Musk’ın, şirketin “son derece sert” olması gerektiği yönündeki beyanına desteğini dile getirdikten sonra 16 Kasım’da Twitter’a katılmayı teklif etti. Ekim ayında sürücüsüz araç girişimi Comma AI’nın CEO’luğundan istifa eden Hotz, Twitter’da “İnanılmaz şeyler inşa eden tutum budur.” şeklinde bir mesaj paylaşmıştı. “Büyüklüğü arzulamayan tüm insanların gitmesine izin verin.” Kendisiyle dalga geçen bir tweet’e yanıt olarak Hotz, San Francisco’daki Twitter’da 12 haftalık bir staj ile “parasını ağzının olduğu yere koyacağını” söylemişi. Musk da, “konuşalım” diye cevap vermişti.

George Hotz Twitter’da 12 haftalık bir takvim belirlemişti

https://twitter.com/realGeorgeHotz/status/1605341207109939201

İki gün sonra, 18 Kasım’da Hotz, resmi olarak Twitter’da göreve başladığını duyurmuştu. Bundan üç gün sonra Hotz, Musk’ın kendisine iki görev verdiğini ve bunları bitirmek için 12 haftası olduğunu söylemişti. Bunlar, Twitter aramasını düzeltmek ve giriş yapmamışken Twitter’da gezinirseniz görebileceğiniz açılır pencereyi düzeltmek olarak verilmişti.

https://twitter.com/realGeorgeHotz/status/1594906882027552773

Hotz’un işe başlama gününü 18 Kasım olarak kabul edersek bu, sözü edilen 12 haftalık görevinin yaklaşık beş buçuk haftasını Twitter’da geçirdiği anlamına geliyor. Hotz’un arama deneyimini düzeltip düzeltmediğini henüz bilmiyoruz. Ancak artık oturum açmaya yarayan açılır pencereyi kapatabilir ve Twitter’da gezinmeye devam edebilirsiniz.

Hotz geçtiğimiz günlerde ayrılmayı düşündüğünün sinyallerini vermişti. Musk’ın kısa süre önce yaptığı CEO anketinin bir benzerini de kendisi için yapmıştı. Şirkette “kalıcı bir etkiye sahip olup olmayacağını” sorgulayan ankette kullanıcılar Hotz’un Twitter’daki görevinden istifa etmemesi yönünde oy kullanmıştı. Ayrıca, Twitter’ın kısa süren ve geri alınan, Instagram ve benzeri sosyal ağlardaki profillere tweet veya açıklama bölümünde verilen bağlantılarını yasaklayan politikasından da memnun değildi. Yine de, öngördüğü program bitmeden ayrılsa da Hotz, salı akşamı paylaştığı mesajında, Twitter 2.0’ın başarısı için hâlâ destek verdiğini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER