Ulaşım

George Hotz sürücüsüz otomobil projesini iptal etti

george hotziPhone’u jailbreak eden ilk kişi olan George Hotz sürücüsüz otomobil projesini iptal ettiğini açıkladı. Söz konusu proje kapsamında geliştirilen ve 999 dolar karşılığında satılan “Comma One” isimli kit, Honda Civic ve bazı Acuna otomobillerine yarı otonom özellikler kazandırıyordu.

Hotz, projeyi ABD Ulusal Otoyol Trafiği Güvenlik İdaresi (NHTSA) tarafından şirketi Comma.ai’ye gönderilen mektubun ardından iptal etti. Söz konusu mektupta kitin hem kendi kullanıcıların hem de diğer sürücülerin güvenliğini riske atabileceği endişesinin paylaşıldığı belirtildi.

George Hotz: Hayatımı muhteşem teknolojiler geliştirerek geçirmek istiyorum

Hotz, söz konusu mektubun tam metnini Comma.ai’nin Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı. NHTSA’nın mektupla birlikte Comma One hakkında daha fazla bilgi talep ettiği de öğrenildi. Hotz, hayatını düzenleme ve avukatlarla uğraşmak yerine muhteşem teknolojiler geliştirerek geçirmek istediğinin altını çizdi. George Hotz önümüzdeki dönemde başka ürün ve pazarları keşfedeceğini sözlerine ekledi.

Söz konusu mektupta Hotz’tan Comma.ai’nin fişini çekmesi istenmese de, Hotz’un doğrudan böyle bir karar almasını ilginç bir tercih olarak nitelemek mümkün. Mektupta NHTSA’nın Comma One’ın güvenilirliğinden tamamen emin olunana kadar kitin satışının durdurulmasını tavsiye ettiği görülüyor.

İLGİLİ HABERLER