Teknoloji

General Mobile ihracat açılımına İngiltere ile devam ediyor

general mobile
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye akıllı telefon pazarının en önemli oyuncularından biri olan General Mobile, küresel büyüme stratejisi çerçevesinde önemli bir adım atıyor. Amazon ile iş birliğine giden General Mobile, “Prime İş Modeli” anlaşmasıyla birlikte İngiltere‘yi de faaliyet gösterdiği ülkeler arasına ekliyor.

General Mobile’ın 100 milyon TL yatırımla inşa ettiği 2.4 milyon cihaz üretme kapasitesine sahip fabrikası, 2018’de faaliyete geçmişti. Bu fabrikanın kapasitesi 2019’da yapılan 50 milyon TL’lik ek yatırımla 4.2 milyon adede yükseldi.

Böylelikle hem iç pazarın ihtiyaçlarına yanıt verebilen şirket, bir yandan da ihracat açılımını sürdürüyor. General Mobile’ın bu açılım doğrultusunda geçtiğimiz yılki durakları Ukrayna ve Polonya olmuştu.

General Mobile yurt dışında 36 ülkede faaliyet gösteriyor

Şirketin genel müdür yardımcısı Şevket Karadayı, yaptığı açıklamada Amazon ile gerçekleştirilen işbirliğinin önemine değindi. Karadayı, ihracatın General Mobile’ın büyüme stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunun da altını çizdi.

General Mobile genel müdür yardımcısının açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Amazon ile olan stratejik iş birliğimiz sayesinde geliştirdiğimiz son teknoloji ürünlerimizi ulaşılabilir fiyatlarla İngiltere’deki kullanıcılarla da buluşturuyoruz. Bu anlamda, İngiltere’nin de eklenmesiyle birlikte uluslararası arenada 36 ülkede faaliyet göstermeye başladık. Hedefimiz, globalde de güçlü bir oyuncu olarak faaliyette bulunduğumuz ülke sayısını 45’e çıkarmak. İhracat yaptığımız bazı ülkelerde kısa sürede ilk 5 markadan biri olma başarısını gösterdik. Uluslararası pazarlardaki agresif büyüme stratejimizle, hem bir Türk markası olarak ürünlerimizi dünyanın birçok ülkesinde tüketicilerle buluşturmak hem de Türkiye’nin ihracatına katma değer sağlamak istiyoruz.”

İLGİLİ HABERLER