Manşetler

General Mobile’ın Android Go telefonu GM 8 Go görüldü

general mobile gm 8 go

general mobile gm 8 goGeneral Mobile Türkiye’de Android One telefonlarını üreten ve satan tek şirket konumunda bulunuyor. Google ile yakın ilişki içinde bulunan General Mobile’ın, Android Go projesine de kayıtsız kalmasını beklemiyorduk. Görünüşe göre, MWC 2018’de tanıtılacak Android Go telefonları arasında General Mobile GM 8 Go da olacak.

LOG’un haberine göre, bu telefonla ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Android Authority sitesinde yayınlanan görsellere ve bilgilere göre karşımızda giriş seviyesinde bir telefon olacak. Standart bir tasarım ve plastik gövdeyle gelecek bu telefonda 5.03 inç, 1440 x 720 piksel, 18:9 görüntü oranlı LCD ekran yer alacak.

GM 8 Go’da MediaTek 6739’un bulunacağı belirtiliyor. 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 3500 mAh pil diğer özellikler arasında yer alıyor. 3.5mm kulaklık girişi de olacak gibi görünüyor. Arkada 13 megapiksel, önde de 5 megapiksel kameranın bulunacağı da tahminler arasında yer alıyor.

Telefonda Android Oreo (Go Edition) olarak adlandırılan sürüm yüklü gelecek. Google’ın 512 MB ile 1 GB arası RAM barındıran, ucuz ve düşük güçlü cihazlar için tasarladığı bu işletim sisteminde Google uygulamalarının da daha hafif ve az veri tüketen versiyonları geliyor. Ayrıca bu işletim sisteminde Google Play erişimi de bulunacak.

İLGİLİ HABERLER