Manşetler

General Mobile GM 5 uygun fiyatlı Android One telefonu olarak satışa çıkıyor

general mobile gm 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

general mobile gm 5General Mobile, bu yılın başında GM 5 Plus‘ı çıkarmış ve sadece Türkiye’de değil, dünya çapındaki kullanıcıları ortalamanın üstünde teknik özelliklere sahip bir Android One telefonu sunmuştu. Google ile yakın işbirliği içinde bulunan şirket, şimdi de Türkiye’nin üçüncü Android One telefonu General Mobile GM 5’i satışa sunuyor.

GM 5 ile General Mobile, performans çıtasını daha da yükseltmeyi hedefliyor. Şirketin belirttiğine göre GM 5, tüketicilerine en iyi kullanım deneyimini sağlamak için mükemmel donanım ve en güncel yazılımı bir arada sunuyor. Bu telefon Android’in şu anki en güncel yazılımı olan Android 7.0 Nougat ile satışa sunulacak.

General Mobile GM 5 özellikleri

GM 5’in estetik tasarımı ile göz dolduran ve çok beğenilen GM 5 Plus?ın tasarım çizgilerini taşıdığına dikkat çekiliyor. 13 megapiksel otomatik odaklı arka kamera ve 5 megapiksel selfie kamerasına sahip GM 5 böylelikle ortalamanın üstünde bir kamera deneyimi vadediyor. 5 inç HD IPS ekran, dayanıklı Gorilla Glass 4 ekran camıyla örtülüyor. 64-bit mimarisine sahip Qualcomm Snapdragon 410 işlemci, CAT-4 destekli LTE  modem ile saniyede 150 Mbit hızında 4.5G bağlantı desteği sunuyor. 2 GB RAM ve 16GB dahili depolama kapasitesine sahip olan bu Android One telefonu micro SD desteği sayesinde daha fazla dosya, fotoğraf, video ve parçaya ev sahipliği yapıyor. Cihazın 2500 mAh kapasiteli çıkartılabilen pili ve Android One platformuyla da 90 dakikaya kadar ek aktif kullanım süresi sağlıyor. GM 5, ayrıca FM radyo desteği de sunuyor.

Model

GM 5

Boyutlar 140.5 x 69.7 x 9.3 mm
4.5G, Cat4, LTE, HSPA+ 150/50 Mbps
Görüntü 5 – inç HD IPS,(1280 x 720) Gorilla Glass 4
İşlemci Qualcomm Snapdragon 410, 64bit Quad Core 1.2 GHz
İşletim Sistemi Android Nougat 7.0
Kamera Arka: 13 MP AF Dual Flash Sony IMX214/Samsung S5K3M2 Selfie: 5 MP
Bağlantı Wi-Fi: 802.11 b/g/n (2.4 gHz), Bluetooth: Bluetooth 4.0 (A2DP)
Radyo FM&AM
Bellek 2GB RAM + 16GB Dahili hafıza, Micro SD kart desteği (64GB’a kadar)
Pil 2500 mAh
Sensör Accelerometer, Işık, Yakınlık, Manyetik Alan, Oryantasyon
GPS GLONASS, GPSOneGen 8A

General Mobile Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yaman, General Mobile GM 5 ile ilgili olarak konuştu. Android One programı çerçevesinde gerçekleştirdikleri işbirliğinin ilk ürünü General Mobile 4G’nin 2015 yılında çok önemli başarılara imza attığını, kısa sürede 1 milyonun üzerinde satış yaptığını kaydetti. Bu yıl Android One programının ikinci telefonu, General Mobile GM 5 Plus modelinin lansmanı sayesinde yurt dışı satışlarını da artırdıklarını dile getirdi. Yaman “Portföyümüzde yer alan ürünlerimizi 20 ülkede satıyoruz, bu ülkelerde ürünlerimiz yapılan araştırmalarda en çok tercih edilen telefonlar sıralamasında üst sıralarda yer aldı. GM 5 modelimizi, bu yıl 20 ülkenin daha da ilerisine de taşıyarak dünya çapında başarılara imza atmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Telefonun siyah, uzay grisi ve altın olmak üzere üç farklı renk seçeneğine bulunuyor. Tek ve çift SIM kartlı versiyonları ile satışa çıkacak. General Mobile GM 5 bugün itibarıyla KDV dahil 699 TL fiyat ile satışa sunuluyor. GM 5, aynı zamanda General Mobile anlaşmalı satış noktalarından peşin fiyatına 6 taksit seçeneğiyle de sunulacak. Buna ek olarak mobil operatör satış noktalarından 12, 24 veya 36 ay tarifeye ek taksit seçenekleri ile satın alınabilecek.

İLGİLİ HABERLER