Manşetler

İşte karşınızda General Mobile Discovery Air: 98 gr. ağırlık, 5.1 mm. kalınlık

general-mobile-discovery-air-300115-1General Mobile 2014’ü yüzde 18.5 pazar payıyla bitirdi. Bunda 2013’te çıkan Discovery ve onu 2014’te takip eden Discovery 2, Discovery 2 Mini ve Discovery Elite gibi modellerin büyük payı var. Şirket 2015’te hedefini yüzde 25’e dikti ve buna ulaşmakta 2015’in ilk amiral gemisi ürünü Discovery Air’a büyük iş düşecek.

Discovery serisi akıllı telefonlarıyla elde ettiği başarıyı Discovery Air ile sürdürmeyi hedefliyor. Bir süredir hakkında dedikoduları ortalıkta dolaşan Discovery Air, düzenlenen özel bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

General Mobile toplumun her kesiminden, her yaştan insanı uygun fiyatla düzgün bir akıllı telefon deneyimi yaşamasını istiyor ve Discovery Air’ın fiyatını da bu arzuya göre şekillendirdi.

general-mobile-discovery-air-300115-2

Discovery Air adından da anlaşılacağı üzere hafif ve ince bir ürün. 5.1 mm. kalınlığa sahip olan telefonun ağırlığı sadece 98 gr. Önü ve arkası Gorilla Glass 3 ekran camıyla kaplı olan ve metal gövdeye sahip bu akıllı telefonda gerçek anlamda sekiz çekirdekli işlemci bulunuyor. Telefon 16 GB’lık dahili hafızayla birlikte geliyor. microSD kart yuvası bulunmuyor, ancak USB On-the-Go desteği sayesinde USB bellek, vs. gibi aygıtları takmak mümkün oluyor.

general-mobile-discovery-air-300115-3

Google Play Store uygulama mağazasına erişimin mevcut olduğu Discovery Air’da Google’ın mobil uygulamaları da yüklü olarak geliyor. Google Haritalar, Google Drive, vb. uygulamaları ana ekranda Google klasörü altında bulmak mümkün oluyor. Bu arada Discovery Air’ın Android 4.4 KitKat ile yüklü geldiğini belirtelim. Steroid olarak adlandırılan özel uygulama mağazası kullanıcıların en fazla ihtiyaç duyacakları uygulamaları kategorilendirilmiş şekilde kullanıcılara en hızlı şekilde ulaştırmayı amaçlıyor.

General Mobile Discovery Air’da kolay kullanım amaçlı, şimdiye kadar pek görmediğimiz bir özellik de bulunuyor. Ekran kapalıyken, ekranın üstünde bir harfi çizerek o harfin tanımladığı uygulamayı anında açabilirsiniz. Akıllı Jestler olarak adlandırılan bu özellik sayesinde, örneğin Kamera uygulamasını ekranda bir “C” harfi çizerek açabilirsiniz.

general-mobile-discovery-air-300115-4

Discovery Air’da 4.8 inç, 306 ppi piksel yoğunluklu AMOLED ekran yer alıyor. 4 farklı renk seçeneğine sahip olacak olan Discovery Air’ın turkuvaz yeşili, pembe, siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunuyor. Sekiz çekirdekli MediaTek işlemci telefonu çalıştırıyor. Telefonun arkasında 8 megapiksel, otomatik odaklı ve LED flaşlı kamera; önünde de 5 megapiksel kamera yer alıyor. Ön kamera kullanımında Sihirli Kamera olarak adlandırılan, çeşitli genişletme ve uygulamaları bulunan paketten yararlanılabiliyor.

Air’da 2050 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Bu pilin yaklaşık 1,5-2 günlük bir kullanım süresi sağladığı General Mobile tarafından belirtiliyor. Tek SIM kart yuvası bulunan Discovery Air’ın LTE desteği bulunmuyor. Discovery Air’ın kutusundan ekran koruyucu ve silikon kılıf da çıkıyor.

General Mobile, Discovery Air’ı 799 TL’lik peşin satış fiyatıyla piyasaya sunuyor. Ayrıca Turkcell ve Vodafone da Discovery Air’ı sözleşmeli olarak da satacak.

İLGİLİ HABERLER