Teknoloji

General Mobile Discovery 2: 5 inç Full HD ekran, sekiz çekirdekli işlemci

20140724-195517-71717396.jpg

General Mobile geçtiğimiz yıl çıkardığı Discovery ile bir hayli ilgi görmüş, fiyat-performans dengesini iyi şekilde yakalayan bu akıllı telefon 2013’ün en çok satan akıllı telefonları arasında yer almıştı. Bu yılın başlarında Discovery Elite ile büyük ekranlı telefon pazarına önemli bir katkıda bulunan General Mobile şimdi de Discovery 2 ile çıtayı daha da yükseğe taşımaya hazırlanıyor.

Discovery 2 tasarım anlamında selefine göre önemli değişikikler içeriyor. 7.9 mm. kalınlığa sahip olan metalik gövde hem çekici görünüyor hem de bir hayli hafif duruyor. Cihazın kenarlarını metalik görünümlü bir çerçeve çevreliyor. Arka taraf da Galaxy S5’deki gibi dokulu bir yüzeyle kaplanıyor.

20140724-195517-71717540.jpg

5 inç, 1080p IPS LCD ekran 178 derece görüş açısı sunuyor ve parlaklık açısından epey tatmin edici görünüyor. Ekranı saran çerçeve dar tutulduğu için telefon yüzey alanı büyütülmemiş. Yuvarlak köşeleri de Discovery Elite 2’yi daha da çekici gösteriyor.

Discovery 2’nin içinde sekiz çekirdekli MediaTek işlemci yer alıyor. Bu işlemcinin her bir çekirdeki 2 GHz maksimum çalışma frekansına sahip. Böylelikle Discovery 2 yüksek bir performans vadediyor, General Mobile yetkilileri de bu telefonun benchmark testlerinde üst sırada yer aldığının altını çiziyor. 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza da bu telefonda mevcut. 3G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS gibi kablosuz bağlantı teknolojileri de yer alıyor.

Arkada yer alan 13 megapiksel kamera otomatik odaklama ve flaş özelliğine sahip. Spor modu sayesinde 21 saniyede 99 kare fotoğraf art arda çekiliyor. Böylelikle hareketli bir sahnenin her anı yakalanmış oluyor. Önde de 5 megapiksel kamera bulunuyor. Hem ön hem de arka kamera 1080p Full HD video kayıt yeteneğine sahip.

2500 mAh kapasiteli pilin 1-1,5 gün arasında bir çalışma süresi sunduğu belirtiliyor. Katalog değerlerine göre 270 saate kadar bekleme, 18 saate kadar konuşma, 6.5 saate kadar video izleme gibi pilde çalışma süreleri veriliyor.

General Mobile ilk etapta Discovery 2’nin çift SIM kartlı versiyonunu satışa sunacak. Daha sonra da telefonun tek SIM kartlı versiyonu piyasada olacak. Çift SIM kartlı versiyonda microSD kart yuvası bulunmuyor, ancak tek SIM kartlı versiyonda microSD kart yuvasını göreceğiz.

Discovery 2’nin çift SIM kartlı versiyonu ağustosta, diğeri de eylülde piyasaya sunacak. Çift SIM kartlı versiyon 888 TL’lik fiyat etiketiyle satılacak. Diğerinin fiyatı açıklanmadı, ancak yakın olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER