Teknoloji

Gemalto: SIM ürünlerimizin güvenliğinde herhangi bir sorun yok

sim-kart-230215

ABD ve Birleşik Krallık gizli servislerinin SIM kart üreticisi Gemalto’ya ait şifreleme anahtarlarını çaldıkları iddiası geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Şirket bu iddiaya rağmen SIM ürünlerinin güvenliğinde herhangi bir sorun bulunmadığını duyurdu.

Yılda yaklaşık 2 milyar SIM kart üreten Gemalto tarafından yayınlanan açıklamada, şirket içinde gerçekleştirilen inceleme sonucunda SIM ürünlerinin (banka kartları, pasaportlar, SIM kartlar ve diğer ürünler) güvenliğiyle ilgili bir sıkıntıya rastlanmadığı belirtildi. Açıklamada başka detay verilmezken, önümüzdeki çarşamba günü düzenlenecek basın toplantısında daha fazla bilginin paylaşılacağı ifade edildi.

Gemalto’nun açıklaması, geçtiğimiz hafta The Intercept tarafından yayınlanan haberin tamamen karşısında duruyor. The Intercept’in Edward Snowden tarafından sızdırılan dokümanlara dayandırdığı haberinde ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve Birleşik Krallık Devlet İletişim Merkezi’nin (GCHQ) özel bir operasyon düzenleyerek küresel cep telefonu iletişiminin güvenliğinde kullanılan şifreleme anahtarlarını çaldıkları iddia edilmişti. Haberde Gemalto’nun SIM kartlar dışındaki ürünlerinin de güvenliğinin tehlike altında olduğu öne sürülmüştü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER