Teknoloji

Gemalto: SIM sistemlerimize yapılan NSA saldırısı küçük ölçekliydi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sim-kart (610 x 407)

SIM kart üreticisi Gemalto, ABD ve Birleşik Krallık istihbarat kurumlarının saldırısına uğradığını doğruladı. Ancak şirket söz konusu saldırının SIM şifreleme anahtarlarının çalınması gibi büyük bir sonuç doğurmadığının altını çizdi. Gemalto’ya düzenlenen saldırı geçtiğimiz hafta The Intercept isimli web sitesi tarafından ortaya çıkarılmış, The Intercept de haberinin kaynağı olarak Edward Snowden tarafından yapılan açıklamaları göstermişti.

Haberin ardından iddiaları incelemeye alan Gemalto, 2010 ve 2011 yıllarında operatörlere gönderilen şifreleme anahtarlarını ele geçirmek için sürücülerine saldırı düzenlendiğini kabul etti. Phishing saldırısı ve ofis ağlarının izlenmesi gibi yöntemlerin kullanıldığını açıklayan Gemalto, saldırganların Gemalto çalışanlarının kişisel bilgisayarlarına erişmek istediğini duyurdu.

Şirket sistemine yapılan saldırıların sonucunda SIM şifreleme anahtarlarının çalınması gibi bir durumun gelişmediğinin altını çizdi. Snowden’ın birlikte çalıştıkları operatörlerin listesinde hata yaptığını vurgulayan Gemalto, şirketin faaliyet gösterdiği ülkeler listesinin de yanlış verildiğinin altını çizdi. Şirket 2010’dan bu yana operatörlerle güvenli bir transfer sistemi üzerinden iletişim kurduğunu ve bu sistemin çok az durumdan etkilendiğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER