Teknoloji

Geliştiricisine göre PureView teknolojisi düşük çözünürlüklü kamerayla bile sunulabilir

Nokia’nın bugün öğleden sonra tanıtacağı yeni Windows Phone telefonlarının PureView teknolojisini barındıracağı söyleniyor. Ancak beklenen Lumia 820 ve 920 akıllı telefonlarının 808 PureView’daki gibi 41 megapiksel değil de 8 megapiksel kameraya sahip olacakları belirtiliyor. Bu da insanın aklına 8 megapiksellik bir sensörle PureView şartlarının nasıl sağlanacağı sorusunu getiriyor. Hayatının beş yılını PureView teknolojisini geliştirmeye harcamış Damian Dinning, Twitter üzerinden geliştirilmiş kamera teknolojisiyle ilgili bazı detayları paylaştı. Her ne kadar herhangi bir Lumia cihazına atıfta bulunmasa da, 8 megapiksel bir kameranın PureView seviyesinde fotoğraf ve videolar sunabileceğini iddia etti.

Daha önce söylediği gibi, piksel sayısının önemli olmadığını dile getiren Dinning fotoğrafçılığın geleceğinin pikselleri, optik elemanları ve işleme teknolojisini bir arada nasıl kullanılacağına bağlı olduğunu dile getirdi. Lumia’larda yer alacak PureView teknolojisinin 8 megapiksellik bir sensörden daha fazlasına ihtiyaç duyabileceğine yönelik iddialara Dinning bu teknolojinin birden fazla faktörün bir araya getirilmesiyle ilgili olduğuna dikkat çekerek karşılık verdi, PureView’ın optik elemanlar, pikseller ve görüntü işleme teknolojilerini yeni ve farklı yöntemlerle karıştırarak bir şeylere izin verdiğini, sadece tek bir özellik veya standartla ilgili olmadığını belirtti.

PureView ile ilgili eleştirilerin dile getiriliyor olması, Nokia’nın bu teknolojiyi başlangıçta 41 megapiksel gibi büyük bir sensöre sahip olan Nokia 808 PureView ile tanıtmış olması. O cihazda fazladan pikseller aşırı örnekleme için kullanılıyordu ve sonuç olarak 5 megapiksel çözünürlüklü bir fotoğraf içinde bile normale göre çok fazla detay elde etmek mümkün oluyordu. Nokia’nın 8 megapiksellik kamerayla 41 megapikselin sunduğu fazladan pikseli nereden elde edebileceği merak ediliyor, ancak Dinning’in söylediğine göre iş sadece piksel sayısıyla ilgili değil, diğer elemanları da göz önünde bulundurmak demek.

nokia-808-pureview-inceleme-00017

Nokia’nın PureView teknolojili yeni Lumia telefonlarında 41 megapiksel yerine 8 megapiksel sensöre yer verecek olması, bu telefonların Nokia 808 PureView gibi şişman bir arka bölüme sahip olmayacağı anlamına da geliyor. Bu, birçok kişi için olumlu bir etken sayılabilir.

Nokia’nın yeni Windows Phone cihazları bugün öğleden sonra saat 16:30’da başlayacak olan bir etkinlikte tanıtılacak. Gelişmeleri her zaman olduğu gibi en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

İlgili >> Twitter

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER