Teknoloji

Gelecekteki iPhone ve iPad’lerde Intel yongası bulunabilir

Apple’ın ARM tabanlı A4 ve A5 yongalarının dökümcülüğünün Samsung’dan Intel’e kaydırılmasıyla ilgili spekülasyonlar bir süredir yapılıyordu. Ancak görünüşe göre, Intel kendi teknolojisini kullanmayan yongaların üretimine izin vermeyecek. Bununla birlikte analistlerin elinden çıkan yeni raporlar Intel’in, Apple’ın ARM mimarisi yerine kendi mimarisini kullanması durumunda, bu işe izin verebileceğini iddia ediyor.

Citi analistlerinden Glen Yueng, Intel’in özelleştirilmiş A4 ve A5 yongaları için Apple ile görüşme hâlinde olduğunu, ancak hedeflenenin daha büyük bir işbirliği olduğunu söyledi. Yueng, Intel’in sadece Apple’ın bir dökümcülük partneri olmak istemediğini, pazarlığının bununla ilgili bölümünün gelecek nesil iPad ve iPhone’larda Intel tabanlı yongaların kullanılması şeklinde genişletilebileceğini iddia etti.

Eğer bu anlaşma gerçekleşirse, ARM için kesinlikle büyük bir darbe olacaktır. Ancak Apple’ın bir taraftan iPad ve iPhone’larda Intel tabanlı işlemcileri kullanacağına dair dedikodular türerken bir taraftan da şirketin MacBook’larında Intel yerine ARM tabanlı işlemcileri tercih edebileceği speküle ediliyor. Ancak Intel’in 22 nm mimarisini baz alan 3D Tri-Gate yonga teknolojisi, performans, boyut ve enerji tüketimi gibi açılardan büyük avantaj sağlayacağı için Apple’ın söz konusu geçişi yapması zor görünüyor.

İlgili – BusinessInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER