Teknoloji

Gelecekte Windows Phone’a beklenen ses tanıma özelliği videoyla sızdı

Microsoft, Windows Phone’un ilk çıkışından itibaren ses tanıma özelliğini sunuyor. Ancak ilerleyen zamanlarda gelecek Windows Phone güncellemesinin bu alanda yenilikler barındıracağı görülüyor. Microsoft’un bu ay başında düzenlediği TechFest etkinliğinden yansıyan bir video araştırma ekibinin ses tanıma hızını ve doğruluğunu artırma noktasında önemli adımlar attığını gösteriyor. Yeni getirilecek “akış modu” adlı bir özellik sayesinde Windows Phone kullanıcıları internet üzerinde konuşarak arama yapabilecek.

windows-phone-ses-tanima-220313

Android’e gelen son yenilikleri andıran bu yenilikte Bing’in yöntemi bir adım öte taşınarak konuşma esnasında cihazın yerelindeki arama sonuçlarını da üretecek şekilde geliştirilmiş. Microsoft bu yeni teknolojinin ne zaman geleceği konusunda herhangi bir bilgi vermiyor, ne de olsa bu hâla geliştirme çalışmaları sürmekte olan bir proje olabilir. Yine de, bu yeni özelliğin yılın ilerleyen aylarında beklenen Windows Blue güncellemesinin bir parçası olarak gelmesi muhtemel.

Windows Blue’nun Bing üzerinden arama ile ilgili olarak çeşitli yenilikler barındıracağını göz önünde bulundurduğumuzda, ayrıca şirketin Bing’i diğer ürünlerine de bir şekilde sokmayı planladığını da düşündüğümüzde, içerisinde Bing’in etkisinin fazlasıyla olduğu bu projenin yakın gelecekte Windows Phone’a gelmesi kuvvetle muhtemel.

İlgili >> MSFT Kitchen

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER