Manşetler

Gelecekte göreceğimiz Samsung katlanabilir telefonu için ilk işaret – Video

samsung katlanabilir telefon

Samsung, 29-30 Ekim tarihlerinde ABD’nin San Jose şehrinde düzenlenen geleneksel geliştirici konferansında yeni bir katlanabilir telefon konseptini gösterdi. Şirketin adını vermediği bu yeni konsept, cihazın yarıya katlanmasına izin veren katlanabilir ekranı sayesinde geleneksel bir kapaklı telefonu andırıyor.

Samsung’un çatı Ar-Ge grubu tepe yöneticisi Hyesoon Jeong, Samsung Geliştirici Konferansı sahnesinde yaptığı konuşmada “Şimdi üzerinde çalışmakta olduğumuz bu yepyeni form faktörü yalnızca cebinize kolayca sığmayacak, aynı zamanda telefonunuzu kullanma şeklinizi de değiştirecek.” dedi.

Konseptin arkasındaki temel fikir, Samsung’un katlanabilir akıllı telefon teknolojisini alıp onu daha kompakt hâle getirmeye dayanıyor. Tabii ki, sonrasında da yeni biçimlere uygulamaya sıra geliyor.

Samsung, bu cihazı detaylandırmaya fazla vakit harcamadı. Aynı zamanda bu ürünü ne zaman çıkarmayı planladığını da söylemedi. Aynı zamanda donanımla ilgili bir bilgi vermedi. Üstelik geçen yıla göre katlanabilir ekran teknolojisinde ne gibi ilerlemeler kaydettiğiyle ilgili de konuşmadı.

Samsung One UI 2 kullanıcı arayüzünü de gösterdi

Şirket, gizemli cihazı Android tarafında One UI çalışmalarına getireceği güncellemeleri tartışmak için bir köprü amacıyla da kullandı. Jeong, “Katlanabilir kategorisinde bir öncü olarak, her yenilikçi form faktörünün aynı derecede yenilikçi bir kullanıcı deneyimi gerektirdiğini biliyoruz.” dedi.

Samsung, bu yılın başlarında Galaxy Fold cihazını çıkarmasından bu yana Android kullanıcı arayüzünü iyileştirmeye uğraşıyor. Şirket şu anda One UI 2 üzerinde çalışıyor. Bu kullanıcı arayüzü bu yılın başlarında S10 ve Note 10 ile sunulan değişiklikler üzerine daha fazla iyileştirme getirecek.

One UI 2’nin yenilikleri arasında bir bakışta daha fazla bilgi görme, tek elle kullanım için daha iyi erişilebilirlik ve işletim sistemi genelinde daha canlı renk tonlarının kullanılması bulunuyor. Animasyonlu simgeler de gelecek ve tam koyu mod desteği de bulunacak. Genel olarak bunlar küçük, ancak kullanışlı değişiklikler gibi görünüyor. Samsung’un şu anda Android cihazlarında sunduğu özelleştirilmiş kullanıcı arayüzünü daha da ileri taşıyacaktır.

Yazılımı bir kenara bırakırsak, bu yeni kapaklı ve katlanabilir telefon donanımı Samsung Galaxy Fold gibi cihazların geleceğinde olacak gibi görünüyor. Galaxy Fold ile ilgili olarak birçok ekran sorunu dile getirilmişti, ancak Samsung katlanabilir ekran teknolojisinden vazgeçmeyecek gibi görünüyor.

Samsung, geliştirici konferansında doyurucu bilgiler paylaşmadı. Ancak şirket gelecek katlanabilir telefonlarının geçmişte gördüğümüz popüler Motorola Razr tarzında telefonlara benzeyeceğinin işaretini açık biçimde verdi.

İLGİLİ HABERLER