Teknoloji

Gelecek yılın başlarında 15 inç’lik yeni bir MacBook Air modeli bekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 2012 yılının başları için yeni bir MacBook Air serisi hazırladığı söyleniyor. 11.6 ve 13.3 inç’lik modellere bir de 15 inç’lik yeni bir modelin ekleneceği söyleniyor. DigiTimes’ın tedarik zincirindeki kaynaklarından aldığı bilgilere göre pilot üretim süreci çoktan başlamış.

Bu arada yeni modeller gelmeden önce mevcut MacBook Air modellerinde de indirim yapılacağı söyleniyor. Aslında Apple yeni modeller çıkmadan önce eski modellerin fiyatında indirim yapmak konusunda pek istekli değil diye bilinir. Bu nedenle söz konusu dedikoduya biraz ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var gibi görünüyor.

Güncellenmiş MacBook Air’ın ne gibi teknik özellikler taşıyacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak Intel’in yeni Ivy Bridge işlemcilerinin 2012’nin başı itibariyle tanıtılacağını düşünecek olursak, 2012 Mart ayında hazır hâle gelmesi beklenen bu işlemciler yeni MacBook Air’larda kendine yer bulabilir. Apple’ın yekpare tasarıma bağlı kalacağını ve port sayısını da en az seviyede tutacağını tahmin ediyoruz. Seçenekler arasında daha yüksek kapasiteli SSD sürücülerin yer alması da olasılık dahilinde olmalı.

Öte yandan Apple’ın gelecek yılın MacBook Pro serisinde MacBook Air’ın tasarımını ödünç alması bekleniyor. 2012’nin ikinci çeyreğinin başında çıkması beklenen yeni modellerde optik sürücünün kaldırılması, daha göz alıcı bir kasanın kullanılması planlanıyor. Hatta daha da ileri gidip MacBook Pro ve Air serisinin birbirinin içine geçeceğini söyleyenler bile var.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER