Teknoloji

Gelecek WhatsApp güncellemesi kullanımda büyük değişiklik yapacak

whatsapp web
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook‘un sahip olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp, çok yakında getireceği güncellemeyle kullanışlılığı daha da artıracak. Güncelleme servisin; aralarında iOS, Android, Mac ve Windows’un da bulunduğu birden fazla platformda, sadece tek bir hesapla kullanılmasına izin verecek.

Şu anda WhatsApp sadece tek bir telefonda kullanılabiliyor. WhatsApp web ise servisi Mac ya da PC üzerinde, masaüstü veya web uygulaması aracılığıyla kullanmaya izin veriyor. Bu da ana WhatsApp uygulamasını çalıştıran telefonla aktif bir bağlantının bulunması hâlinde mümkün oluyor.

BGR‘ın, WABetaInfo’yu referans göstererek aktardığı bilgiye göre, yakında gelecek WhatsApp güncellemesi WhatsApp’ı çoklu platformlu bir sistem hâline getirecek. Bu sayede kullanıcılar aynı WhatsApp hesabını aynı anda birden fazla sayıda cihazda kullanabilecek. Bu açıdan Apple’ın iMessage servisi gibi çalışacak.

iPad’de WhatsApp kullanırken iPhone ile bağlantı olması gerekmeyecek

Güncelleme geldiğinde, ana WhatsApp hesabınızı bir iPad üzerinde, uygulamayı iPhone’unuzdan kaldırmadan kullanabileceksiniz. Aynı zamanda aynı WhatsApp hesabını diğer iOS, Android veya Windows cihazlarında da kullanmanız mümkün olacak.

Sızıntıya göre, WhatsApp’ı uygulama aracılığıyla bilgisayarınızda, telefonunuzla aktif internet bağlantısı olmadan da kullanabileceksiniz. Mesajların cihazlar arasında eşzamanlanması gerekeceği için, WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme sistemi yeni sürümle birlikte daha da iyileşecek.

Beklenen WhatsApp güncellemesinin ne zaman geleceği şu an için bilinmiyor. Ancak WhatsApp deneyimi için ileri yönde atılmış büyük bir adım olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER