Teknoloji

Gelecek Samsung Wear OS akıllı saati 5nm işlemciyle uçacak

samsung wear os

Google hafta içinde birleşik bir Wear OS-Tizen platformu oluşturmak için Samsung ile iş birliği yaptığını ve yeni saatlerin güncellenmiş deneyimi sergilemek amacıyla yolda olduğunu duyurdu. Daha sonra ortaya çıkan kanıtlar, Samsung’un bir sonraki akıllı saatinin bunlardan biri olabileceğini ve hatta içinde çalışan yükseltilmiş işlemci sayesinde mevcut duruma göre daha güçlü Wear OS saatlerinden biri olabileceğini gösteriyor.

Yakında çıkması beklenen Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch Active 4 hakkında birkaç sızıntı oldu. Söylentilerin çoğu Samsung’un Tizen OS’i Wear OS için bırakmayı planlayıp planlamadığına dair kesin bir bilgi vermiyordu. Ancak, şimdi yeni bir birleşik platform üzerinde çalışacakları açık görünüyor. Twitter’ın teknoloji konusundaki ünlü sızıntı kaynaklarından Ice Universe, saatlerden biri olan Galaxy Active 4’ün sadece yeni Wear işletim sisteminde çalışmayacağını, aynı zamanda 2D ekran camı, daha dar bir ekran çerçevesi ve 5 nanometre işlemciye sahip olacağını söyledi.

Bu son bilgi akıllı saatlerin Wear OS ile çalışmasından belki daha da ilginç. Wear OS saatlerinin çoğunun modası geçmiş işlemcilere sahip olduğunu unutmayın. İlk dalga saatler Qualcomm’un 2016’da piyasaya sürüldüğünde modası geçmiş olan Snapdragon Wear 2100 yongasıyla geldi. Diğer birçoğu, 2018’de bir ortak işlemciyle piyasaya sürüldüğünde 3100 yonga ile gitti, ancak yine de 2011’de çıkış yapan 28nm işlem teknolojisini kullanıyor. Bugün neredeyse tüm Wear OS saatleri 28nm tabanlı Wear 3100’ü sunuyor.

Qualcomm, geçen yıl Snapdragon Wear 4100/4100+ platformunu 12nm işlem teknolojisi ile tamamladı. Ancak şu anda yalnızca Mobvoi TicWatch Pro 3 bu işlemciyi kullanıyor. Bu da bizi Ice Universe tarafından dile getirilen, Samsung’un bir sonraki saatinin 5nm işlemci sunacağı yönündeki son iddiasına getiriyor. Bu işlemci Samsung’un 10nm Exynos çiplerini kullanan mevcut saatlerinden daha fazla transistör kullanacaktır. Bu nedenle çok daha güçlü ve daha verimli olmalıdır.

5nm işlemcili bir Galaxy Watch, Google ve Samsung’un yeni Wear OS işletim sisteminin bu yılın ilerleyen zamanlarında piyasaya sürüldüğünde, insanları gerçekten etkilemesine yardımcı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER