Manşetler

Gelecek nesil Xbox ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı

microsoft project scarlett xbox

E3 2019’da Microsoft gelecek nesil Xbox olarak karşımıza çıkacak Project Scarlett kod adlı donanımın duyurusunu yaptı. Dedikodular gelecek nesil Xbox’ın birden fazla versiyonunun geliştirilmekte olduğu şeklindeydi. Ancak Xbox şefi Phil Spencer, Business Insider‘a verdiği röportajda şu an için sadece tek bir Xbox konsolu geliştirildiği bilgisini paylaştı.

Spencer, “Geçen yıl ‘konsollar’ dedik ve bir konsol piyasaya çıkardık. Şimdi de bir başka konsolla ilgili detaylar verdik. Bu şekilde çoğul şartını karşıladığımızı düşünüyorum.” dedi. Ayrıca “Project Scarlett’a ve sahneye çıkardığımıza odaklandık.” ifadesini kullandı.

Project Scarlett konsolun fiziksel hâli henüz gösterilmedi. Ancak resmi adını öğrendiğimizde kendisini de göreceğiz. Şu an için bunun Ryzen 2 tabanlı, özelleştirilmiş AMD işlemcisiyle çalışacağını biliyoruz. AMD Navi tabanlı GPU ve GDDR6 RAM de olacak.

Konsolla ilgili son ve kesin detayların konsolun çıkışına yakın zamanda ortaya çıkmasını bekliyoruz. Ancak her ev eğlence konsolunda olduğu gibi, yeni Xbox da yaşam döngüsü boyunca birkaç yıl içinde bir güncellenen versiyonlarla gelecektir. Xbox One‘ın şimdiye kadar dört farklı versiyonu çıktı. Gelecek nesil konsol içinde benzer sayıda versiyonu görmeyi beklemek mantıksız olmayacaktır.

Xbox oyunları üç farklı kanaldan oyunculara sunulacak

Spencer sadece bir konsolun hazırlandığını doğrularken, Xbox üç farklı platformda oyunculara içerik sunmayı planlıyor. Scarlett’a ek olarak, Xbox oyunları evde veya hareket hâlinde Xbox Game Pass for PC servisi ve yeni duyurulan Project Xcloud bulut tabanlı oyun platformu üzerinden oynanabilecek. Game Pass hakkında epey fazla şey biliyoruz, ancak Xcloud henüz yeni bir format ve Microsoft’un bu alanda neler sunacağını merak ediyoruz.

Microsoft’un Xbox’ı mümkün olduğu kadar fazla sayıda platformda kullandırmak istediğini biliyoruz. Şirketin bugünlerde Nintendo ve Sony ile de iyi geçindiğini dikkate alırsak, iş birliği tarafında seçeneklerin epey fazla olduğunu görüyoruz. Gelecek nesil video oyunları alanında ilginç gelişmeler olacak gibi görünüyor. Google Stadia birçok değişikliği, oluşumu ve iş birliğini tetiklemişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER