Manşetler

Gelecek nesil OnePlus telefonu 27 Temmuzda tanıtılacak

one-plus-2-tanitim-260615

299 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan, ancak Türkiye’ye resmi olarak uğramayan OnePlus One, büyük markaların üst sınıf akıllı telefonlarının fiyatlarının seviyesine çıkmadan da amiral gemisi akıllı telefon kalitesinde deneyime sahip olunabileceğini gösterdi. Bu başarı nedeniyle OnePlus 2 modeli daha büyük beklenti yarattı.

OnePlus, gelecek akıllı telefonu OnePlus 2’yi 27 Temmuz tarihinde (Türkiye zamanıyla 28 Temmuzda, sabaha karşı 5’te) düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtacağını duyurdu.

Şirket şimdiye kadar yeni nesil amiral gemisi telefonuna ait bazı temel özellikleri paylaşmıştı. Qualcomm Snapdragon 810 yongaset barındıracak olan telefonda USB-C portu da bulunacak. Bu, OnePlus 2’yu yeni nesil USB standardına sahip olan ilk önemli akıllı telefonlardan biri yapacak. Bunlar dışında beklenen OnePlus 2 ile ilgili fazla detay bulunmuyor, belki OnePlus tanıtım tarihine kadar yeni ipuçları verebilir.

Bu arada OnePlus’ın tanıtım için eşsiz bir planı da bulunuyor. Tanıtım sanal gerçeklikte deneyimlenebilecek. OnePlus’ın konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında sektörde ürün tanıtımlarının birbirine benzediği; büyük bir salon, birilerinin konuşması ve yerlerine oturmuş izleyicilerden ibaret olduğu belirtiliyor. OnePlus 2 tanıtımında aynısının olmasını istemeyen şirket tanıtımda sanal gerçekliğin sihrine başvuracak. Sanal gerçeklik sayesinde uzaktaki izleyiciler de OnePlus ekibi ve fanları arasında olduğu hissini yaşayacak, telefonu salondakilerle aynı şekilde deneyimleyecek, belki OnePlus’ın sürprizlerini yakalama fırsatı elde edecek.

OnePlus çok yakında One cihazına özel olarak hazırlanmış kendi Google Cardboard başlığını çıkaracak.

OnePlus 2 çıktıktan sonra, tıpkı ilk modelde olduğu gibi, bu telefonu satın almak isteyenlerin bir davetiyeye ihtiyaçları olacak. Şirketin OnePlus One davetiyelerini bitirmek ve talebi karşılamak için bir yıl uğraşması gerekti. Benzer bir durumun ikinci nesil akıllı telefon için de tekrarlanmasını beleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER