Teknoloji

Gelecek nesil Microsoft Office’in kod adı ”Gemini” oldu

Gelecek nesil Windows için ”Blue” kod adını seçen Microsoft, gelecek nesil Office’te tercihini farklı bir kod adından yana kullandı. ”Gemini” kod adıyla anılacak yazılım önümüzdeki iki yılda iki dalgada yayınlanacak. Windows Blue ile yayınlanacak ilk dalgada Excel, PowerPoint, Word ve OneNote’a yönelik güncellemeler bulunacak.

microsoft-office-yeni-logo-101012

İlk dalga güncellemeler mevcut Excel, PowerPoint, Word ve OneNote uygulamalarını Microsoft’un yeni Windows kullanıcı arayüzüyle uyumlu hale getirecek. Gemini’nin ikinci dalgasıysa Microsoft’un Office 365 kullanıcılarına yönelik sık ve düzenli güncellemelerinin başlangıç adımı olacak. Bu ikinci dalgada Office 365 ile Exchange ve SharePoint gibi Office servisleri de güncellenecek. ZDNet’in haberine göre, Microsoft içinde ”Modern Office Deneyimi” (MOX) adı verilen bir ekip Office’i Windows 8 ve Windows Blue arayüzlerine uygun bir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Ekibin OneNote uygulamasının Metro versiyonunun yayınlanmasıyla ilk amacına ulaştığı belirtilidi.

Microsoft’un Office’in dokunmatik versiyonunu geliştirme yönündeki çalışmaları da devam ediyor. Dokunma tabanlı Office ile şirket Windows RT cihazlara ulaşmayı ve böylelikle kullanıcıların Office’i sadece masaüstüne kullanılan bir uygulama olarak görmekten vazgeçmesini hedefliyor.

İlgili >> ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER