Teknoloji

Gelecek nesil iPhone ve iOS ile ilgili detaylara uygulama erişim kayıtlarında rastlanmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın, şu anda gelişme aşamasında olduğunu düşündüğümüz, yeni iPhone cihazı ve iOS yazılımıyla ilgili işaretlere uygulama kullanım kayıtlarında rastlanmaya başladı. The Next Web sitesi, kendisiyle irtibat kuran çeşitli yazılımcıların uygulamalarına ait erişim kayıtlarında yeni bir iPhone tanımlayıcısına ve bu yıl içinde akıllı telefon ve tabletlere gelmesi beklenen iOS 7 ile ilgili çeşitli izlere rastlıyor.

iphone-5-inceleme-00019

Bir yazılımcı iPhone6,1 şeklinde saptadığı yeni bir tanımlayıcının Apple’ın şu anda test ettiği ve yılın ikinci yarısında çıkaracağı düşünülen 2013 model iPhone’a ait olduğuna inanıyor. Apple’ın şu anki gözde cihazı iPhone 5, iPhone5,1 ve iPhone5,2 olmak üzere iki farklı tanımlayıcıyla temsil ediliyor.

The Next Web’in gördüğü geliştirici kayıtlarına göre, uygulama Apple’ın Cupertino kampüsüne kayıtlı olan bir IP adresinden istek alıyor. Bu da Apple’ın yazılım geliştirme ve uygulama ekiplerinin App Store’da yer alan popüler veya iyi bilinen uygulamaları uyumluluk açısından test ettikleri şeklinde yorumlanıyor. Her ne kadar işletim sistemi veya cihaz tanımlama verileri taklit edilebilir olsa da, uygulama kayıtlarında yer alan IP kaydının Apple’ın Cupertino kampüsü kaynaklı olması ortaya çıkan bu delilin boş olmadığına dair kuvvetli bir dayanak noktası teşkil ediyor.

Yazılımcı kayıtlarından donanım veya yazılım özellikleriyle ilgili bir ipucu elde etmek mümkün değil, ancak kaynaklar Apple’ın iOS 7 çalışmalarına 2012 sonunda çalışmaya başladığını ve herkese açık ilk sürümde yer alacak özelliklerin çok yakında son hâlini alacağını öne sürüyor.

Apple iOS’in büyük güncellemeleriyle ilgili detayları son iki yıldır her yıl haziran ayında düzenlenen WWDC etkinliğinde duyuruyor. Eğer gelenek bozulmazsa Apple iOS 7’yi de muhtemelen önümüzdeki haziran ayında tanıtacaktır.

İlgili >> TNW

İLGİLİ HABERLER