Teknoloji

Apple’ın gelecek nesil iPhone’u ana ekran tuşuna sahip olmayabilir

gelecek nesil iphoneiPhone 7 henüz satışa çıkmamış olsa da, bu durum sıradaki iPhone ile ilgili dedikoduların dolaşmaya başlamasına engel olmuyor. The New York Times’ın haberine göre, gelecek nesil iPhone fiziksel ana ekran tuşu barındırmayacak. Söz konusu tuşun yerini ekrana yerleştirilecek sanal bir buton alacak. Yeni iPhone’da cihazın ön yüzünün tamamını ekranın kaplaması ve fiziksel bir butona alan ayrılmaması bekleniyor.

Söz konusu dedikodu bir süredir çeşitli zamanlarda gündeme geliyor. Dolayısıyla Apple’ın bu konudaki niyetinin ciddi olduğu söylenebilir. Bloomberg ve The Wall Street Journal gibi kaynaklar, birkaç aydır Apple’ın fiziksel ana ekran tuşundan vazgeçip ön yüzeyin tamamını kaplayan uçtan uca bir ekranı tercih edebileceğini yazıyor. The New York Times da ismini açıklamadığı iki Apple çalışanını kaynak göstererek bu kervana katılıyor.

Apple’ın doğrudan ekrana yerleştireceği ana ekran tuşunun nasıl gözükeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil. Android’in izinden giderek ekranın alt kısmına küçük bir şerit yerleştirmek Cupertino merkezli şirket için kolay yol gibi gözüküyor. Ancak Apple yuvarlak bir ana ekran tuşu tercih ettiği için bu yoldan yürümesine pek ihtimal verilmiyor.

Gelecek nesil iPhone ile Touch ID farklı bir yapıya bürünebilir

Apple’ın ana ekran tuşuna entegre Touch ID parmak izi tarayıcısını güç butonuna veya telefonun arkasına taşıması da ihtimaller arasında değerlendiriliyor. Önümüzdeki bir yıllık süre içinde bu doğrultuda daha fazla haberle karşılaşmak ise oldukça muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER