Teknoloji

Gelecek nesil iPhone 4G’nin ön paneli açığa çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone tamir sitesi iResQ, önümüzdeki yaz aylarında piyasaya çıkması beklenen gelecek nesil iPhone 4G’ye ait olduğu iddia edilen bir ön panele ulaşmış. Çektikleri birkaç fotoğrafı ziyaretçileriyle paylaşan site Apple’ın yeni iPhone’u seleflerinden farklı hâle getireceğinin sinyallerini veriyor.

Eğer fotoğraflarda yer alan ön panel gerçekten iPhone 4G’ye aitse, aşağıdaki değişikliklerin gelişmesini bekleyebiliriz:

1) LCD sayısallaştırıcıya sabitlenmiş gibi görünüyor. Bu yapı birinci nesil iPhone’lardakine daha çok benziyor. 3G ve 3GS modellerinde ise sayısallaştırıcı yerinden çıkarılabiliyordu.

2) iPhone 4G’nin ön paneli seleflerine göre 0,64 cm daha uzun görünüyor.

3) Hoparlörün üstünde ayna benzeri ve yansıtıcı özellikli bir bölge yer alıyor. Bu büyük ihtimalle yakınlık sensörü için farklılaştırılmış bir bölge. İlginç olan nokta ise diğer iPhone’larda yakınlık sensörü farklı bir yerde konumlandırılmıştı.

Özetleyecek olursak, gelecekteki iPhone 4G diğer üç modelden biraz daha uzun, yakınlık sensörünün yeri değiştirilmiş. Şu ana kadar emin olduğumuz tek nokta ise, geçmişten gelen tecrübeyle gelecek nesil iPhone’un önümüzdeki Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC etkinliğinde tanıtılacak olması… Bu zaman yaklaştıkça iPhone 4G ile ilgili söylentiler de artacaktır.

İlgili – iResQ

İLGİLİ HABERLER