Teknoloji

Gelecek nesil Apple EarPod kulaklıklar ivmeölçer ve iyileştirilmiş ses algılama sistemine sahip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın gelecek nesil EarPod kulaklıkları ses girişini daha doğru şekilde algılamayı sağlayacak ivmeölçerler barındırabilir. Bu kulaklıklar kullanıcının konuşurken oluşturduğu kemik veya doku titreşimlerini algılayacak kadar akıllı olacak.

iphone-5-inceleme-00036

Güncellenmesi beklenen EarPod kulaklıklarla ilgili detaylar Apple tarafından yapılan bir patent başvurusu sayesinde ortaya çıktı. Detaylara bakıldığında EarPod kulaklıkların ivmeölçerler içerdiği, böylelikle kullanıcının sesinin yarattığı kemik veya doku titreşimlerini algılayabileceği kaydedildi. Bu da dahili mikrofonların kullanımda olmadığı zaman kapalı kalmasına, böylelikle pilden tasarruf edilmesine izin verecek.

Aynı teknoloji Jawbone’un kulaklıklarında bulunuyor, aslında Jawbone adı da buradan geliyor, kulaklıklar konuşurken meydana gelen titreşimleri algılamak amacıyla çene kemiğine oturtuluyor.

Patent başvurusu EarPod kulaklıkların gürültü bastırma sistemi sayesinde daha net ses tanıma imkanı sunacağını da gösteriyor. Bu sistem çift mikrofon kullanarak ortam gürültüsünü ve kullanıcı sesini ayrı ayrı kaydedip, arada ayrıştırma yapacak şekilde çalışıyor olabilir. Ayrıca aynı sistem müzik dinlerken de dış otamın gürültüsünü azaltacak şekilde çalışacaktır.

apple-earpod-patent-040414

Apple’ın patent başvurusunda bahsedilen teknoloji yeni olmasa da, Cupertino şirketi bunu ilk kez kulaklıklarında uygulayacak gibi görünüyor.

Apple’ın WWDC etkinliği 2 Haziran tarihinde düzenlenecek. Belki o tarihte EarPod kulaklıklarla ilgili bir şey duyabiliriz. Ancak tahminimiz, yeni EarPod kulaklıkların iPhone 6 ile aynı zaman tanıtılacağı yönünde.

İlgili >> PhoneArena, USPTO

İLGİLİ HABERLER