Teknoloji

Geleceğin iPhone’ları kavisli ekrana ve temassız dokunmatik kontrollere sahip olabilir

apple iphone x

iphone kavisli ekranApple’ın gelecek nesil iPhone modelleri için iki yeni teknoloji geliştirmekte olduğu söyleniyor. Bloomberg’in haberine göre, bunlardan bir tanesi temassız hareket kontrolü, diğeriyse kavisli ekran.

Her iki projenin de henüz erken araştırma ve geliştirme aşamalarında olduğu söyleniyor. Bu nedenle son kullanıcılara ulaşacak cihazlara girmesinin önünde en az iki yıl olduğu belirtiliyor.

Apple’ın en yakın rakibi Samsung, bu iki teknolojiyi de daha önceki modellerinde sunmuştu. Temassız Komut özelliği Galaxy S4‘te ilk kez karşımıza çıkmıştı. Bunun sayesinde fotoğraflarda gezinmek veya bir web sayfasını kaydırmak için eli ekranın üstünde havada tutup sürükler gibi hareket ettirmek yeterli oluyordu. Air View özelliğiyse Apple’ın 3D Touch özelliğine benzer bir şekilde çalışıyordu. Parmağınızı herhangi bir alan üzerinde beklettiğinizde, daha fazla bilgi ortaya çıkıyordu.

Öte yandan amiral gemisi Samsung Galaxy S serisi telefonlarda birkaç yıldır kavisli kenar ekranları bulunuyor. Bloomberg’in haberinde, Apple’ın kavisli iPhone ekranının yukarıdan aşağı içe doğru kavis yapabileceği öne sürülüyor.

Havadan yapılan hareketler teknoloji şirketlerinin epey ilgi gösterdiği, üstünde deney yaptığı işlevler arasında yer alıyor. Microsoft da sonu pek iyi bitmeyen Windows Phone platformu için benzer çalışmalar yapmıştı. Microsoft’un Kinect sistemindekine benzer telefon kontrol hareketleri bu alanda ortaya atılmış iyi fikirlerden bir tanesiydi, ancak ekranda parmağı ya da eli bekleterek yapılan dokunmatik etkileşimler piyasaya çıkan bir cihazda sergilenme imkanını şimdiye kadar bulamadı. Bu da Apple için büyük bir fırsat doğuruyor. Eğer akıllı ve düzgün bir entegrasyon sağlanabilirse, ekran üstü hareketler de en sonunda beklenen ilgiyi görebilir.

İLGİLİ HABERLER