Manşetler

Gelecek nesil iPhone’un ön kamerası daha iyi selfie fotoğraflar çekebilir

iphone-6-plus-on-kamera-110615

Apple iPhone’da selfie oyununu daha da büyütmenin planlarını yapıyor olabilir. iOS 9 geliştirici beta sürümünün kodlarına göre gelecekte çıkacak telefon veya tablette ön kameranın yanında flaş bulunabilir, ayrıca bu kamera 1080p video, 240fps ağır çekim 720p video çekimi gerçekleştirebilir.

Bu iddialar Hamza Sood adlı bir geliştirici tarafından dile getirildi. Geliştirici iOS cihazlarının ön kamerasıyla panorama fotoğraflar bile çekilebileceğini kaydetti.

Sood’un dikkat çektiği bütün bu işlevler şu anda sadece iPhone’un arka kamerası tarafından sunuluyor. Tabii ki, ön kamera selfie fotoğrafların yükselişiyle birlikte giderek daha önemli hâle geldi, bu nedenle Apple’ın da ona odaklanması çok mantıklı görünüyor, hatta Apple’ın bunda geç kaldığı bile söylenebilir Ayrıca ön kameraya getirilecek yenilikler yeni iPhone’un çekiciliğini daha da artıracaktır.

Tabii ki, iOS 9’un kodlarında bazı izlere rastlanması gelecek nesil iPhone’un önünde flaşlı ve daha iyi kaliteye sahip bir kameranın bulunacağı anlamına gelmiyor. Ancak bu yönde bir tahmin yapmak boş olmayacaktır.

Bundan iki yıl önce Sood iOS beta kodlarında parmak izi sensörüne dair bazı izlere rastladığını kaydetmişti. Bundan iki ay sonra da iPhone 5s ile birlikte Touch ID sensörü kullanıma sunulmuştu. Aynı zamanlarda Sood, iPhone’un arka kamerasında ağır çekim modunun bulunacağına dair bazı örneklere rastladığını kaydetmişti. Bu işlev de iPhone 5s’te görülmüştü.

İLGİLİ HABERLER