Teknoloji

Gelecek hafta resmileşmesi beklenen Sony Ericsson Xperia arc HD kendini gösterdi

Sony Ericsson’un ipuçlarını verdiği, Xperia arc HD olarak anılan ve daha önce Nozomi olarak ortaya çıkan cihaz olduğu düşünülen Android akıllı telefonuyla ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. ITProPortal sitesinin kaynaklarından aldığı bilgilere göre bu akıllı telefonda 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli Snapdragon MSM8660 yongaset, Android 2.3.6 Gingerbread işletim sistemi bulunacak. 12 megapiksel çözünürlüklü kamera dedikoduları ise henüz doğrulanmış değil.

Sitenin fotoğraflarını yayınladığı cihazın 8 GB’lık dahili belleği bulunduğu belirtiliyor. 1080p Full HD video kayıt yeteneğinin bulunacağını göz önünde bulundurursak, 8 GB’lık alanın yeterli olması için iyi bir sıkıştırmanın yapılması gerekiyor. Neyse ki, Sony Ericsson’un bu konuda tecrübeli olduğunu düşünebiliriz. ITProPortal sitesi bağlantı destekleri konusunda bir bilgi vermemiş, ancak günümüzün yüksek profilli akıllı telefonlarında bir standart hâline gelen HSPA+, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth gibi bağlantı desteklerinin bulunmasını bekleyebiliriz. Bu arada Sony Ericsson’un minSIM kart yuvası yerine iPhone 4S veya Nokia N9’daki gibi microSIM kart yuvasına yer verdiği söyleniyor.

Bu arada Sony Ericsson’un gizemli cihazının Quadrant benchmark yazılımıyla gerçekleştirilmiş benchmark testinin sonuçları da paylaşılmış. Cihaz Quadrant’tan 2219 puan elde etmiş. Ne var ki, bu sonuç cihazın final performansı hakkında pek fikir veriyor sayılmaz. Bu arada cihazın piyasaya Ice Cream Sandwich ile birlikte çıkmasının zor olduğu söyleniyor. Zaten ekranın altında yer alan ev, geri ve menü tuşları da Gingerbread’in varlığının bir işareti sayılır. Sony Ericsson’un yeni Xperia cihazını gelecek hafta içinde çıkarması bekleniyor.

İlgili – ITProPortal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER