Teknoloji

Gelecek Apple Watch modelleri için kanda glükoz ve vücut sıcaklığı ölçümü özellikleri yolda

apple watch series 7

Bu yılın Apple Watch modeli, Bloomberg’in bildirdiğine göre, geliştirilmiş bir ekrana ve güncellenmiş ultra geniş bant desteğine sahip olabilir. Ancak sıcaklık ve kan şekeri izleme gibi daha önemli iyileştirmelerin daha sonraki modellerde gelmesi bekleniyor. Ayrıca şirketin, geçen yılki daha uygun fiyatlı Apple Watch SE‘nin halefinin yanı sıra 2022’de piyasaya sürülecek olan ekstrem spor odaklı yeni bir model planladığı bildiriliyor.

Series 7 olarak adlandırılması neredeyse kesin olan gelecek yılın modelindeki iyileştirmeler bu yılki modele göre daha dar kapsamlı olacak gibi görünüyor. Yine de, ekran çerçevelerinin daha ince olacağı söyleniyor ve yeni bir laminasyon tekniği, ekran ile ön cam arasındaki mesafeyi azaltabilir. Saatin ultra geniş bant desteği, Apple’ın geçen yılki Series 6’da bu desteği ilk kez sunmuş olmasından sonra daha da genişletilebilir.

Ancak önümüzdeki yıllar, Apple’ın giyilebilir ürünü için daha önemli iyileştirmeler getirebilir. Listenin başında, şeker hastalarının kan almak için parmağını delmesine gerek kalmadan kan şekeri seviyelerini otomatik olarak kaydedebilen yeni bir kan şekeri izleme özelliği var. Ayrıca, pandemi nedeniyle ilginin arttığı bildirilen yeni bir vücut sıcaklığı izleme özelliğinin de yolda olduğu bildiriliyor. Bloomberg’e göre, sıcaklık sensörü saatin 2022 modelinde görülebilirken, kan şekeri izleme özelliğinin birkaç yıl sonra geleceği öne sürülüyor.

Bloomberg, Apple’ın şirket içinde ekstrem spor kullanıcılarına yönelik dayanıklı bir akıllı saati piyasaya sürmeyi tartıştığını daha önce bildirmişti. Şimdi, dahili olarak “explorer edition” veya “adventure edition” sürümü olarak adlandırılan bu modelin bu yıl piyasaya sürülmesinin olası olmadığını ve 2022’de müşterilere ulaşabileceğini bildiriyor. Ancak Bloomberg, Apple’ın tüm duyurulmamış planları gibi bunun da değişebileceği konusunda uyarıyor.

İLGİLİ HABERLER