Teknoloji

Gelecek Apple Watch akıllı saatlerde bu özellikler bulunabilir

apple watch

Apple’ın en çok satan ürünlerinden bir tanesi olan Apple Watch’un gelecek versiyonlarında neler görebileceğimize dair bir işarete ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi patent başvurusunda rastlandı.

Patent başvurusuna göre Apple, Watch’un antenlerinin yerini değiştirebilir, bunları saatin kasasından çıkararak saat kayışına yerleştirebilir. Bu harici antenlerin içinde bulundukları kayış veya kordonla birlikte uzama, bükülme ve esneme imkanları da bulunacak.

Patent başvurusunda ekranla ilgili olarak da bazı ifadeler yer alıyor. “Ekran ayrıca bir dokunma algılama cihazı, kuvvet algılama cihazı, sıcaklık algılama cihazı ve/veya bir parmak izi sensörü gibi bir veya daha fazla giriş cihazı için bir giriş yüzeyi sağlayabilir.”

Patent, Apple Watch’un ekranının başka giriş cihazları için bir giriş yüzeyi olarak kullanılabileceği belirtiliyor. Aynı zamanda parmak izi okuyucusuna da vurgu yapılıyor. Apple Watch’a biyometrik kimlik doğrulama sistemi eklemek güvenlik tarafında önemli bir ilerleme olacaktır. Aynı zamanda bazı uygulamalara iPhone’daki muadilleriyle aynı seviyede güvenlik getirecektir.

İLGİLİ HABERLER