Eğlence

Geleceğe Dönüş’teki Delorean 30’uncu yıl dönümü için yeniden toplandı

delorean-gelecege-donus-141015

Sinema tarihindeki kült filmlerden biri olan Geleceğe Dönüş, bu yıl 30. yaşını kutluyor. Filmin 30. yıl dönümü şerefine çekimlerde kullanılan orijinal Delorean, yeniden bir araya getirildi. Orijinal parçalardan bazıları çoktandır müzelerde gösterilirken, bazıları yok olmuş, bazılarıysa çeşitli köşelere dağılmıştı. Ancak otomobilin ana iskeleti yıllardır Hollywood’daki bir arsada bekliyordu.

Yeniden bir araya getirilen Delorean’in ilk filmde kullanılan ilk otomobil olduğunu belirtmek gerekiyor. Geleceğe Dönüş serisinde kullanılan diğer Delorean modelleriyse uzun süredir çeşitli mecralarda görülebiliyor. Örneğin, bu araçlardan biri Florida’da bulunan Universal Studios’ta yer alıyor.

Delorean’in yeniden toplanma çalışmalarından Geleceğe Dönüş’ün 30. yaşı için hatırlanan özel Blu-ray DVD’sindeki belgeselde de bahsediliyor. Filmin müziğine ve özel efektlerine ilişkin bölümler de belgeselde yer alıyor.

Özel Geleceğe Dönüş diski sayesinde filmin hazırlık dönemindeki haline ilişkin bilgilere de erişilebiliyor. Örneğin, ilk etapta Delorean yerine bir buzdolabının zaman makinesi olmasının düşünüldüğü bu özel disk sayesinde öğrenilebiliyor. Geleceğe Dönüş’ün 30’uncu yıl dönümü özel diski 21 Ekim 2015’te satışa sunulacak. Söz konusu tarihin, Marty McFly ve Doktor Emmett Brown’ın ilk gelecek yolculuklarında gittikleri tarih olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER