EğlenceTeknoloji

GeForce Now oyun akış hizmeti M1 Mac bilgisayarlara geldi

geforce now

Nvidia’nın GeForce Now oyun akışı hizmeti, Chrome web tarayıcısı ve M1 Mac’ler için beta olarak hizmet vermeye başladı. Böylelikle sistem kaynağı tüketimi yoğun oyunları dizüstü bilgisayarlara ve bunları kendi başlarına çalıştıracak kadar güçlü olmayan diğer cihazlara getirdi.

GeForce Now halihazırda Windows 10 ve Android cihazlar için uygulamalara sahipti, ancak 2020 yılının ağustos ayında Chromebook’lar için beta niteliğinde bir lansman ile daha geniş bir kitleye genişlemişti. Bunu, oyun yayını gerçekleştirmenize olanak tanıyan bir web uygulaması ile iOS için getirilen geçici bir çözüm izledi. Bu web tabanlı uygulama Safari iOS internet tarayıcısı üzerinden kullanılıyor.

Artık teorik olarak, bir Chrome tarayıcısına sahip olan herkes, zayıf bir dizüstü bilgisayarda bile GeForce Now’ın sitesine gidip bir hesap oluşturarak oyun akışına ve oyun oynamaya başlayabilir. Veya yeni bir M1 işlemcili Mac kullanıyorsanız, GeForce Now’ın bu yeni sürümü için sürüm notlarına göre, yeni bir özel uygulama aracılığıyla bu erişimi elde edebileceksiniz. Nvidia’nın yayınladığı değişiklik günlüğü, oyunlarınız için özel kısayollar oluşturma ve arkadaşınızı doğrudan bir oyuna gönderebilecek bağlantıları paylaşmanın yeni bir yolu gibi görünüyor. Ayrıca, hizmeti bir tarayıcıda daha kullanışlı hale getirmek için birkaç başka değişiklik de listeleniyor.

Google Stadia ve Amazon Luna gibi, GeForce Now da oyunlarınızı bilgisayarınıza yayınlamak için bulutta “kiraladığınız” bir bilgisayardır. Bir fare ve klavye, oyun kumandası, hatta kablosuz bir kulaklıkla oynayabilirsiniz. Şu anda, bir Chromium tabanlı internet tarayıcısı olmasına rağmen Microsoft Edge’in şu anda desteklenmediğini belirtmek gerekiyor. Elbette GeForce Now’ın mevcut olduğu bir bölgede olmanız gerekiyor. Türkiye, bu hizmetin desteklendiği ülkeler arasında bulunuyor.

GeForce Now’ın desteklediği cihazların tam listesi burada mevcuttur. GeForce Now, 2021’de LG TV’lere de gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER