EğlenceTeknoloji

GeForce Now ile Steam kütüphanesini eşleştirme özelliği geldi

valve steam
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

GeForce Now kullanıcıları Nvidia’nın yeni getirdiği Game Sync özelliği sayesinde Steam kütüphanelerini hesaplarıyla eşzamanlayabiliyor. Uyumlu oyunlar da Game Sync’in Kütüphanem bölümünde görüntülenebiliyor.

Bu yılın başlarında paralı versiyonu çıkan “kendi oyununu getir” bulut servisi sayesinde kullanıcılar aralarında Steam, Epic Games Store, Battle.net ve Uplay’in de bulunduğu diğer platformlarda satın aldıkları oyunları oynayabiliyor. Ancak Steam kütüphanenizde GeForce Now ile uyumlu oyunları arayıp bulmak biraz zorluyordu.

Yeni özellik sayesinde kullanıcının Steam kütüphanesinde bulunan ve GeForce Now tarafından desteklenen tüm oyunlar belirlenecek. Daha sonra bunlar uygulama içindeki Kütüphanem bölümüne otomatik olarak eklenecek. Steam hesabınızı GeForce Now kütüphanenizle eşleştirmek için, Steam üzerinden aldığınız her yeni oyun için Ayarlar içinde Game Sync bölümüne gitmeniz ve eşleştirme işlemini yerine getirmeniz gerekiyor.

Nvidia, GeForce Now’ın paralı versiyonunu açtığı zaman oyun yayıncıları arasında bazı tartışmalar yaşanmıştı. Yayıncılar bunun kullanıcılara telif haklı içeriklere yayıncının izni olmadan erişim izni verebileceğini öne sürmüş, hatta bazıları oyunlarını GeForce Now’dan geri çekmişti. Nvidia ise mayıs ayında politikasını güncelleyerek yayıncıların ve geliştiricilerin oyunlarının Nvidia sunucularında uzaktan oynanabilmesini mümkün kılan platforma katılım için rızalarını istemeye başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER