Eğlence

GeForce Now 120 fps desteğini uyumlu tüm Android telefonlara açıyor

nvidia geforce now türkiye

Nvidia’nın bulut oyun servisi GeForce Now 120 fps desteğini bu yenileme hızını destekleyen tüm Android telefonlara getiriyor. Şimdiye kadar bu desteğin kapsama alanı daha önceden onaylanmış bazı modellerle sınırlanmıştı. Nvidia duyurusunu daha önce yaptı bu değişiklik çerçevesinde özelliğin dağıtımına başladı.

GeForce Now 120 fps desteğiyle oyunların daha pürüzsüz görünmesini sağlayacak ve daha önceki 60 fps sınırına göre daha tepkisel bir deneyim yaşatacak. Nvidia uzun süre boyunca 120 fps desteğini Samsung, Google, OnePlus, Xiaomi ve Asus’un bazı modelleriyle sınırlı tutmuştu. Artık GeForce Now 120 fps desteğinden uygun ekrana sahip tüm Android telefonlarında bu imkandan yararlanmak mümkün olacak. Bu destekten faydalanmak isteyenlerin RTX paketlerinden birine üye olması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Nvidia’yu bulut oyun sahnesine çıkaran GeForce Now, oyunculara Steam, Epic Games Store ve Ubisoft Connect gibi mağazalardan satın aldıkları oyunları internet üzerinden oynama imkanı veriyor. Bu platformlar arasında Android, iOS, Mac, Windows, bazı LG televizyonlar ve Nvidia Shield set üstü kutular yer alıyor. Çözünürlük ve diğer özellikler cihazdan cihaza değişebiliyor.

Bulut oyun teknolojisinin en önemli avantajı, oyunların cihazdan bağımsız şekilde her yerde oynanabilmesini mümkün hâle getirmesi. Uzun süre boyunca en üst kalite oynatma seçeneklerini belli cihaz ve platformlarla sınırlayan Nvidia’nın sınırları kaldırmasının kullanıcılar için sevindirici olduğu söylenebilir. 4K desteğini geçtiğimiz mayıs ayında Windows ve Mac’e açan GeForce Now 120 fps desteğini tüm Android telefonlara açarak bulut oyun deneyimini biraz daha cazip hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER