Teknoloji

Geçen haftaki Skype kesintisiyle ilgili resmi açıklama

Skype kullanıcılarının geçen hafta yaşamış olduğu hizmet kesintisi gündemin en çok tartışılan konuları arasında yer almıştı. İnternet üzerinden telefon görüşmesine imkan sunan şirketin yöneticilerinden Lars Rabbe şirketin blogu üzerinden bir açıklama yaparak giderilen kesintiyle ilgili bilgi verdi.

22 Aralık Çarşamba günü çevrimdışı durumda anında mesajlaşmaya olanak sağlamaktan sorumlu destek sunucularının aşırı yüklenmesi sonucu meydana gelen problemin kaynağı Skype’ın Windows tabanlı istemcisi (5.0.0152) olarak gösteriliyor. Skype’ın bu Windows versiyonu aşırı yüklenen sunuculardan gelen gecikmiş cevapları düzgün işleyemediği için sözü edilen Windows istemcisini kullanan Skype kullanıcıları kesinti yaşadıları.

Skype Windows’un 5.0.0.156 numaralı son versiyonunu, Skype Windows 4.0 versiyonlarını, Skype Mac, Skype iPhone, Skype TV, Skype Connect veya Skype Manager gibi araçları kullanarak servise bağlananlar sözü edilen kesintiden etkilenmediler. Ancak dünya genelindeki Skype kullanıcılarının yaklaşık yüzde 50’si Skype for Windows 5.0.0.152 versiyonunu kullanıyor ve söz konusu hata nedeniyle bu istemcilerin yüzde 40’ı da hata verdi. Bu istemcilerin arasında genel erişime açık süper bağlantı noktalarının yüzde 25-30’u da bulunuyor ve hâliyle bu noktalar da hata verdi.

Skype özür dilemek amacıyla sorundan etkilenen bazı kullanıcılara e-posta göndererek 1$’lık servis kredisi hediye etmeye başladı. Ayrıca şirket söz konusu kesintinin bir daha yaşanmaması için de gereken önlemleri aldığını duyurdu.

İlgili – Skype

İLGİLİ HABERLER