Teknoloji

Gear VR Xbox uzaktan kumandalarını desteklemeye yakın

gear vr xbox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

gear vr xboxMicrosoft ve Samsung arasındaki iş ilişkisinin bir örneği Samsung Galaxy serisi Android telefonlarında Word, Excel, PowerPoint, Skype, OneNote gibi uygulamaların yüklü olarak gelmesi. Şimdi bu iki şirket başka bir alanda, bireysel tüketicileri yakından ilgilendirecek bir işbirliğine imza atıyor. Xbox Wireless Controller Gear VR aygıtını desteklemeye başlıyor.

Microsoft’tan gelen açıklamaya göre, Xbox Wireless teknolojisi PC’lere ve diğer oyun aksesuarlarına gelecek. Bu destek arasında Samsung Gear VR için Xbox Wireless Controller desteği de bulunacak. Aslında Redmond şirketinin Gear VR ile rekabet edecek bir artırılmış gerçeklik tabanlı başlığı bulunuyor ve söz konusu mobil ürünler olunca her iki şirket arasında başka seviyelerde de rekabeti görüyoruz. Ancak bu durum birlikte iş yapmalarına da engel olmuyor.

Xbox Wire’ın haberine göre, Xbox Wireless Controller kablosuz kumanda ile oynanabilecek ilk oyun Minecraft: Gear VR Edition olacak. Daha sonra ise diğer Gear VR oyunları için de kablosuz Xbox kumandası kullanılabilir olacak. Hatırlayacak olursanız, Microsoft Minecraft’ı 2014 yılında, 2.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Ekim ayında oyuna gelmesi planlanan güncellemeyle birlikte tüm Gear VR başlık sahipleri oyunu Xbox kumandasıyla oynama imkanı kazanacak.

Tabii ki, kumandanın da en yeni versiyonuna sahip olmanız gerekiyor. Daha sonra geriye gelecek ay oyunun güncellemesi çıktığında indirmek, kumandayı Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlamak ve oyun oynamaya başlamak kalıyor.

Microsoft Xbox kumanda desteğini hem eski hem de yakında çıkacak Gear VR oyunlarına getirmek için etkin şekilde çalıştığını söylüyor. Şirketten çok yakında yeni haberler gelebilir.

İLGİLİ HABERLER