Teknoloji

Samsung yeni Gear VR ile birlikte kontrol cihazı da sunabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gear vrSamsung Gear VR ile sanal gerçekliğin ana akıma yayılması konusunda öncülük etse de, bundan sonra pazarda yalnız kalacak gibi görünmüyor. Google da sanal gerçeklik başlığı Daydream View ile sanal gerçeklik konusunda Samsung’un karşısına ciddi bir rakip olarak çıkmış durumda. Rekabetin yükselecek olması, Samsung’u da yenilik anlamında arayışa itmişe benziyor.

Güney Koreli şirket, bu konuda atacağı ilk adımda Google’dan ilham alıyor. Samsung’un sanal gerçeklik başlığının yeni versiyonuyla birlikte bir kontrol cihazı sunacağı söyleniyor. ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) kaynaklarındaki belgeler, Güney Koreli şirketin bu yönde hazırlıklar içinde olduğunu doğruluyor.

Kontrol cihazının eklenmesiyle birlikte Samsung’un sanal gerçeklik başlığını kullananların trackpad’e olan bağımlılığı da ortadan kalkmış olacak. Bunun özellikle oyunlarda ve menüsü kalabalık uygulamalardaki deneyimi geliştireceği rahatlıkla söylenebilir.

Yeni Gear VR Galaxy S8 ile birlikte tanıtılabilir

Samsung’un yeni Gear VR versiyonu için fazla uzun süre beklenmeyecek gibi görünüyor. Şirketin Galaxy S8’i tanıtacağı etkinlikte sanal gerçeklik başlığının yeni versiyonunu da tanıtabileceği söyleniyor. Başlığın hem Galaxy S8 hem de Galaxy S8 Plus ile uyumlu olacağı konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER