Teknoloji

Gear VR sesli sohbet ve sanal oturma odalarıyla daha sosyal hâle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gear vr roomsOculus, insanların sanal gerçekliği “yalnız ve oyun odaklı” bir deneyim gibi görmesini istemiyor. Şirket, bunun için Samsung Gear VR kullanıcılarının birbirleriyle etkileşime girmesini sağlayacak iki yeni özelliği duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde Samsung’un sanal gerçeklik başlığını kullananlar birbirleriyle tam anlamıyla sanal ortamda takılabilecek.

Bu özelliklerden ilki “Parties” adını taşıyor. Basit bir sohbet sistemi olan Parties ile kullanıcılar sanal gerçeklik başlığını takarken telefon üzerinden sesli görüşme gerçekleştirebiliyor. “Rooms” isimli ikinci yeni özellik ise başkalarıyla sanal gerçeklik içinde iletişim kurmanın yepyeni bir yönünü sunuyor.

Rooms için “sanal yaşam alanları” tanımlaması kullanılabilir. Bu alanlarda arkadaşlarla zaman geçirme, sohbet etme ve ortamdaki objelerle etkileşim içine girme gibi eylemler gerçekleştirilebiliyor. Büyük bir televizyon karşısında Facebook videoları izlemek ya da masa başına oturup oyunlar oynamak, bu odalarda yapılabilecekler arasında yer alıyor. Arkadaşlarıyla ortak bir odaya katılan kullanıcılar, bu odada çok oyunculu Gear VR deneyimlerini de beraber yaşayabiliyor.

Gear VR Rooms ile aynı fiziksel alanda olma deneyiminin kopyasını oluşturacak

Oculus, Rooms ile bir arkadaşla fiziksel olarak aynı ortamda bulunma deneyimini sanal gerçeklik çerçevesinde sunmayı hedefliyor. Ekran paylaşma özelliği de geliştiren Oculus, sanal gerçeklik başlığıyla Facebook haber kaynaklarının paylaşılmasını mümkün kılıyor.

İLGİLİ HABERLER