Teknoloji

Oculus gelecek Gear VR modelleriyle Oculus Rift’ten daha ucuz alternatifler sunacak

samsung gear vr

Facebook’un sahibi olduğu sanal gerçeklik şirketi Oculus, önümüzdeki dönemde Gear VR gibi uygun fiyatlı alternatifler sunmaya devam edecek. Şirkete göre, geleceğin teknolojisi olarak nitelenen sanal gerçeklik ile ilgilenen iki farklı müşteri tipi bulunuyor. Samsung Gear VR’ın final sürümü, geçtiğimiz aralık ayında ABD’de 99 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuş ve kayda değer bir ilgiyle karşılanmıştı.

Samsung Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+ ve Note 5 modelleriyle çalışan sanal gerçeklik başlığı, piyasaya çıkacak muadillerinin aksine daha mobil bir deneyim sunma potansiyelini barındırıyor. Önümüzdeki nisan ayında sevkiyatı başlayacak Oculus Rift ile yaşanacak sanal gerçeklik deneyimi için güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyuluyor.

Pocket-lint sitesine konuşan Oculus’un başkan yardımcısı Max Cohen, şirketin uygun fiyatlı sanal gerçeklik teknolojileri konusunda da yatırım yapmasının çok önemli olduğunu belirtti. Cohen, şirketinin gelecekte Gear VR’ı makul bir fiyat noktasında sunmaya devam etmeyi planladığını dile getirdi.

Samsung Gear VR’ın 99 dolarlık fiyat etiketinin tasarımıyla bağlantılı olduğunu söyleyen Cohen, gelecek versiyonlarda da aynı tasarımın korunacağını belirtti ve teknolojiyi bütçeye uygun ve erişilebilir tutmayı planladıklarını ifade etti. Bu noktada şirket fiyatı muhafaza ederken teknolojik gelişimi de sürdürmeyi amaçlıyor.

“Teknoloji asla durmaz.” diyen Cohen, en büyük değişikliklerden bazılarının ekranlardaki yenilikle birlikte geleceğini söyledi. Ekran çözünürlüğünden bağımsız olarak sanal gerçeklik ile akıllı telefon sahiplerine bambaşka bir deneyim yaşatılabileceğini belirten Oculus başkan yardımcısı, geçtiğimiz ay piyasaya çıkan Gear VR’dan kısa vadede kurtulmayı planlamadıklarını sözlerine ekledi.

Max Cohen, Oculus Rift ve Gear VR arasındaki farkları ve şirketinin neden iki cihazı birden üretebileceğini de açıkladı. İki cihazın birbirlerine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Cohen, Rift’in üst seviyede sihirli bir deneyim sunduğunu belirtirken, Gear VR’ın ise sanal gerçekliğe taşınılabilirlik ve kolay erişilebilirlik getirdiğini ifade etti ve iki cihazın da kendileri adına çok önemli olduğunun altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER