Teknoloji

Gear VR internet tarayıcısı gelişmiş WebVR içerik desteğine kavuştu

gear vr internetGear VR sanal gerçeklik başlığı desteği, halen bir Galaxy S7 veya S7 edge satın alma konusundaki en önemli motivasyonlar arasında yer alıyor. Google’ın sanal gerçeklik platformu Daydream’in yavaş yavaş geliştiği bir ortamda Samsung, kendi platformunun popülaritesini korumasını istiyor. Bunun için Gear VR internet tarayıcısını güncelleyen şirket, kullanıcılarına WebVR 1.0 desteği sunmaya başladı.

Bu destek sayesinde sanal gerçeklik başlığı üzerinde 3D görüntüleri görüntülemek ve sanal gerçeklik içeriklerini oynatmak kolaylaşıyor. Bir internet tarayıcısı standardı olan WebVR’ın altında Google ve Mozilla’nın imzası bulunuyor.

Samsung’dan yapılan açıklamaya göre, Gear VR internet tarayıcısının 4.20 güncellemesiyle kullanıcılar web’de keyifli biçimde gezinebiliyor. Fotoğraflar ve videolar büyük, sanal ekranda adeta bir sinemadaymışçasına görüntülenebiliyor. Web üzerinde 180 derece video oynatmayı da desteklemeye başlayan tarayıcı, YouTube üzerinde 3D VR videolarını izlemeyi kolaylaştırıyor.

Gear VR internet tarayıcısı için 360 derecelik bir arka plan resmi seçilebiliyor

Kullanıcılar diledikleri takdirde internet tarayıcısına bulut grafik şirketi OTOY tarafından sunulan 360 derecelik resimlerden birini arka plan yapabiliyor. Buna ek olarak, Skybox adı verilen özellik de web’de gezinmeye güçlü bir sanal gerçeklik katkısı yapıyor. Skybox sayesinde web siteleri kendi 360 derecelik arka planlarını belirleyebiliyor.

İLGİLİ HABERLER