Teknoloji

Gear VR Chromecast desteğine kavuştu

gear vr chromecastOculus, Samsung Gear VR sanal gerçeklik başlığı için Google Chromecast desteğinin aktif hâle geldiğini açıkladı. Böylelikle kullanıcılar, sanal gerçeklik deneyimlerini Oculus mobil uygulamasına eklenen buton üzerinden televizyon ekranına yansıtabilecek. Böylelikle kullanıcıların sanal gerçeklik içinde neler yaşadıklarını aynı odada onlarla beraber olan diğer kişiler de görebilecek. Oculus Rift ve PlayStation VR gibi sanal gerçeklik başlıkları için bu imkan zaten mevcuttu. Gear VR Chromecast desteği sayesinde gelişmiş sanal gerçeklik başlıklarıyla arasındaki önemli bir farkı kapatmış oldu.

Oculus’tan yapılan açıklamada, Gear VR’ın hâli hazırda Chromecast desteğine sahip tek sanal gerçeklik başlığı olduğuna dikkat çekildi. Google, kendi sanal gerçeklik platformu Daydream VR’a bu yıl içinde yayınlayacağı bir güncellemeyle sanal gerçeklik desteği getirecek.

Oculus Rift ve PlayStation VR gibi bağlı sanal gerçeklik başlıkları için görüntüyü yansıtmak, bir ekrana veya monitöre de dolaylı yoldan bağlanmaları nedeniyle pek zor olmuyor.

Gear VR Chromecast desteğiyle sanal gerçekliği “yalnız bir deneyim” olmaktan çıkarıyor

Chromecast üzerinden ekrana yansıtılanları görenler, uygulamalarla etkileşim içine giremeyecek. Dolayısıyla odadaki diğer kişiler Gear VR’ı kullananla birebir aynı deneyimi yaşayamayacak. Yine de, bu destek sayesinde sanal gerçeklik “izole bir deneyim” olmaktan kurtulabilir. Buna ek olarak, sanal gerçekliğin ne olduğunu başlığı takmadan anlamak isteyeler için de bu destek yararlı olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER