Teknoloji

Gear S3 tanıtım etkinliğine dair detaylar ortaya çıktı

gear s3 tanıtım davetiyeSamsung’un verdiği ipuçları ve Galaxy Note 7’nin çoktan tanıtılmış olması, Güney Koreli şirketin IFA 2016’daki yıldızının Gear S3 akıllı saat olması ihtimalini artırıyor. Samsung’un 2 hafta sonra düzenleyeceği tanıtım etkinliğinin davetiyesi de bu ihtimalin biraz daha kuvvetlenmesine yardımcı oluyor. “3 Hakkında Konuşalım” yazısının bulunduğu davetiye, akıllı saatin isminden S harfinin çıkarılabileceğini ve sadece Gear 3 isminin tercih edilebileceğini de düşündürüyor.

Samsung akıllı saatini birkaç küçük değişiklikle IFA 2016 etkinliğinin yıldızı yapmayı planlıyorsa, bunun cesur bir hareket olacağı söylenebilir. Pek çok şirketin aksesuar olarak nitelendirdiği kategoride yer alan bir ürünün bu denli öne çıkarılması, kulağa biraz şaşırtıcı geliyor. Bunun ürüne dair beklentileri de yükselttiğini belirtmek gerekiyor. Apple Watch dışındaki akıllı saatlerin önemli bir kısmı, tanıtım etkinliklerinde akıllı saatlerin alt kadrosu niteliği görüyor. Samsung’un da yeni akıllı saatiyle bu durumu değiştirmeyi amaçladığı söylenebilir.

Gear S3’ün kendisinden beklenenleri yerine getirip getiremeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor. İlk işaretler, yeni akıllı saatin selefine kıyasla önemli bir gelişim göstereceğini söylüyor. Gear S2, geçtiğimiz yıl pek çok kişiden olumlu yorumlar almıştı. Ancak akıllı saatlerin günümüzde manşetleri süslemeleri için insanları ciddi anlamda etkileyecek özellikler barındırmaları gerekiyor.

Gear S3 dönen çerçeveyle kontrol özelliğini koruyacak

Samsung’un yeni akıllı saatinin Gear S2’de bulunan ve bir hayli kullanışlı olarak nitelenen dönen çerçeveyle kontrol özelliğini korumasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanına bağımsız bağlantı, gelişmiş konum takibi gibi özelliklerin de ekleneceği düşünülüyor. Samsung’un yeni akıllı saati 31 Ağustosta Türkiye saatiyle 19:00’da düzenlenecek etkinlikte görücüye çıkacak.

İLGİLİ HABERLER