Teknoloji

Gear Fit 2 Pro yüzme takibi ve çevrim dışı Spotify desteğiyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung gear fit 2 proSamsung 23 Ağustosta New York şehrinde düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde Galaxy Note 8’in tanıtımını gerçekleştirecek. Güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Evan Blass, Güney Koreli elektronik devinin bu etkinlikte Gear Fit 2 Pro fitness takipçisini de tanıtacağını iddia ediyor.

Gear Fit 2 Pro, mevcut Gear Fit 2 modelinin birçok özelliğini bünyesinde barındıracak. Ancak bununla birlikte yüzme takibi gibi bazı ek özellikleri olacak. Ayrıca çevrim dışı Spotify desteğinin de bulunacağı söyleniyor. Bunun, Samsung’un üstünde çalıştığı söylenen yeni fitness takip ve akıllı saat melezi cihazın olup olmadığı ise tam olarak bilinmiyor.

Yeni egzersiz takip bilekliğinin varlığı Samsung Avustralya sayesinde ortaya çıkmıştı. Bir destek sayfasında Gear Fit 2 Large adlı bir cihaz görülmüştü. Ne var ki, söz konusu ürün sayfası yayından kaldırılmış durumda.

Şimdiyse VentureBeat sitesi bu cihazla ilgili daha fazla ipucu veriyor. Site, Gear Fit 2 Pro’nun Samsung’un Tizen işletim sistemiyle çalışacağını söylüyor. Ayrıca 5 atmosfer basınca kadar suya dayanıklılık özelliği de bulunacak. Doğru yüzme takip bilgilerinin elde edilmesi ve saklanması için Speedo On uygulamasıyla da eşzamanlanabilecek.

Bu arada Spotify şarkılarını internet bağlantısı olmadan dinleme fırsatı sunacağı da söyleniyor. Ancak bunun nasıl olacağı, ne kadar depolama alanının sunulacağı ve kaç şarkının saklanabileceği belirtilmiyor.

Fit 2 Pro’nun saat tarzında bir tokası bulunacak. Bu şekilde normal Fit 2’nin itilebilir düğme tarzındaki tokasından da farklılık gösterecek. Saat hem Android hem de iOS cihazlarla kullanılabilecek. Ayrıca Under Armour’un paralı dijital servislerini bir yıl boyunca ücretsiz kullanma imkanı bulunacak.

VentureBeat, ürünle ilgili eğitim materyalinde Fit 2 Pro’nun fiyatı ve ne zaman piyasaya çıkacağının yazmadığını belirtiyor. Bu yeni modelin yanında Fit 2 satışlarının devam edip etmeyeceği, ya da bu ürünün onun yerini alacak yeni bir ürün mü olacağı da bilinmiyor. Umarız gelecek haftaki Samsung lansman etkinliğinde bu ürünle ilgili bilinmeyenler de açıklığa kavuşur.

İLGİLİ HABERLER