Teknoloji

Gboard yapay zekâ yardımıyla GIF ve çıkartma önerisi sunuyor

gboard yapay zeka

Google’ın klavye uygulaması Gboard yapay zekâ yardımıyla kullanıcılarına konuşmalarına ekleyebilecekleri uygun GIF, emoji ve çıkartmalar önermeye başladı. Gboard ile yazı yazarken klavyenin sol üst köşesinde bir GIF ikonu ortaya çıkıyor. Bu ikona dokunulduğunda Google’ın önerilerini görmek mümkün oluyor.

Ancak bu özellik, en azından şu an için, kulağa geldiği kadar akıllı şekilde işlemiyor. Google’dan yapılan açıklamada Gboard’un yapay zekâ ile binlerce emoji ve çıkartma arasından en doğru seçeneği bulduğu belirtilse de, sistem genel olarak kullanılan anahtar kelimeler üzerinden ilerliyor.

Örneğin yazılan mesajda doğum günü veya dans gibi bir kelime geçtiğinde Gboard bu kelimelere uygun çıkartma ve GIF animasyonlarını bulup çıkarıyor. Apple’ın iOS’teki yerleşik klavyesi, uzun süredir benzer bir işleve sahip. Bir kelime yazıldığında ona uygun emojiler öneren klavye, “Doğum günün kutlu olsun” gibi cümleler yazıldığında da ekranı küçük havai fişeklerle renklendirmeyi sağlıyor.

Gboard yapay zekâ destekli GIF, emoji ve çıkartma önerme özelliğini şu an için sadece klavyeyi Amerikan İngilizcesi ile kullananlara sunuyor. Ancak Google’dan yapılan açıklamada özelliğin kapsama alanının genişletilmesinin beklendiği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER