Manşetler

Gboard iOS klavyesi güncellemeyle Türkçe desteğine kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gboard turkceApple’ın iOS’e üçüncü taraf klavye desteği getirmesiyle birlikte klavye uygulamaları da iTunes App Store’a giriş yapmaya başlamıştı. Cupertino merkezli şirketin en büyük rakiplerinden Google da iOS için Gboard isimli bir klavye uygulaması hazırlamıştı. Uygulama için hazırlanan son güncelleme, sesli dikte özelliğinin yanı sıra genişletilmiş dil desteği getiriyor. Gboard Türkçe desteğine de son güncellemeyle kavuşuyor.

Klavyeyi kullanan iPhone ve iPad sahipleri, güncellemeyle birlikte Google’ın “sesli yazdırma” olarak nitelediği sesli dikte özelliğinden yararlanabiliyor. Bu özelliği kullanmak için klavyenin “boşluk” tuşuna uzun süre dokunmak gerekiyor.

Boşluk tuşuna dokunulduğunda kullanıcıların karşısına mikrofonun göründüğü bir arayüz çıkıyor. Uygulamanın yazdırma kalitesi iyi olsa da, entegrasyonun standart iOS klavyesine göre daha hantal olduğunu belirtmek gerekiyor.

Gboard Türkçe ile birlikte 15 dili destekliyor

Gboard iOS uygulamasının en önemli yeniliklerinden birisi de genişletilmiş dil desteği oluyor. Böylelikle desteklenen dil sayısı 15’e çıkarken, klavyeyi iTunes App Store Türkiye mağazasından indirmek mümkün hâle gelecek.

İLGİLİ HABERLER