Teknoloji

Gboard Mini emoji çıkartmalarını Android’e getiriyor

Gboard akıllı yanıt desteğini daha çok uygulamada kullanıma sunacak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google geçtiğimiz ay klavye uygulaması Gboard aracılığıyla iOS ve Android’de kullanıcılara emoji çıkartmaları sunacağını açıklamıştı. Şirket çıkartmaların dağıtımı konusunda ise bir takvim paylaşmamıştı. İlk olarak eylül ayının başı itibarıyla “Mini” olarak anılan emoji çıkartmalarını iOS’e getiren Google, Android için harekete geçme konusunda da fazla zaman kaybetmedi. Gboard Mini emoji çıkartmalarını Android üzerinde de sunmaya başladı.

Söz konusu özellik, kullanıcılara kendi çıkartmalarını oluşturma imkanını sağlıyor. Kullanıcılar ilk olarak bir selfie çekiyor. Ardından Gboard bu selfie’yi bir Mini çıkartmaya dönüştürüyor.

gboard miniBu emojiler, kullanıcılar tarafından kişiselleştirilebiliyor. Pozu değiştirmek veya daha uygun bir yüz ifadesi seçmek gibi işlemler kullanıcılar tarafından yapılabiliyor.

Gboard Mini emoji çıkartmalarını Android kullanıcılarına uygulamasının 7.5 sürümüyle birlikte sunuyor. Yeni sürüme geçiş yapmış olanlar, söz konusu çıkartmalardan şimdiden yararlanabilecek.

İLGİLİ HABERLER