Teknoloji

Gboard GIF animasyon hazırlamayı kolaylaştırıyor

Google’ın iOS ve Android’de kullanıma sunulmuş klavye uygulaması Gboard’un tasarımında güncelleme yapıldı. iOS uygulamasında, GIF hazırlama düğmesi kelime tavsiye çubuğunun yanına kaydırıldı. The Verge, bu değişikliğin henüz Android uygulamasına yansıtılmadığını belirtiyor. Aslında GIF hazırlama özelliği geçtiğimiz eylül ayında beri vardı, ancak altta yer alan emoji düğmesinin arkasına saklanmıştı.

Yeni yerinde bu düğme sayesinde ön ya da arka kamerayı kullanarak görüntü kaydı yapabilir ve kolaylıkla GIF animasyonları oluşturabilirsiniz. Bu işlev iki farklı modda kayıt yapmaya izin veriyor. Döngü özelliği Instagram’ın Boomerang uygulaması gibi çalışıyor, üç saniyelik kayıt yapılıyor. İleri Sarma’da ise bir dakikaya kadar kayıt yapılıyor, daha sonra video hızlandırılıyor. Kayıt işlemini bitirdikten sonra GIF animasyonu mesaja kopyalayıp yapıştırabilir ve arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

Google daha önce Motion Stills uygulamasıyla, özellikle iPhone’larda çekilen Live Photo’larla GIF animasyonlar hazırlamayı kolaylaştırmıştı. Şimdi Gboard’da bu özelliği daha kolay şekilde kullanma fırsatı sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER