Teknoloji

Gboard Android uygulaması güncellemeyle hız kazandırıyor

gboard androidGoogle akıllı telefon ve tabletlerde kullanılması amacıyla geliştirdiği klavyesi Gboard’un Android uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Güncelleme, Gboard Android uygulamasını kullananlara mesajlarını daha hızlı biçimde yazma imkanı sunuyor.

Güncellenen uygulama, İngilizce bir mesaj veya yazı yazarken cümleleri tek tek kelimelerle tamamlamak yerine bir hamlede tamamlayacak. Bu sayede bir mesaja hızla yanıt vermek veya bir durum güncellemesini daha çabuk biçimde paylaşmak mümkün hâle gelecek.

Güncellemenin zaman kazandırmaya yönelik olarak getirdiği yenilikler, gelişmiş tahmin yeteneğiyle sınırlı kalmıyor. Yenilenen emoji arama kutusu, kullanıcılarına favori emojilerini çizerek arama imkanını sağlıyor. Böylelikle kullanıcıların aradıklarını çok daha hızlı biçimde bulabilmeleri amaçlanıyor.

Gboard’un Google üzerinde arama yapma aracı da artık birden fazla sonucu gösterebiliyor. Böylelikle sohbeti kesmeden internette bir adres, yemek tarifi veya YouTube videosu aramak kolaylaşıyor.

Gboard Android uygulamasının dil desteklerinin de kapsamı genişliyor

Güncelleme uygulamanın sunduğu dil desteklerinin kapsamını da genişletiyor. İran Azericesi, Belçika Fransızcası, Hawaii dili gibi dillerde hareketle yazma ve öneri desteği getiren son güncelleme, çok sayıda yerel dilde yazmayı destekleyen klavyeleri de kullanıcılara sunuyor.

İLGİLİ HABERLER