Teknoloji

Gboard Android uygulamasının çıkartma desteği güncellemeyle genişliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gboard androidGboard Android uygulaması için hazırlanan son güncelleme, klavyeye çıkartmalar için yerel destek getiriyor. Bugüne kadar sadece cihazında Google Allo uygulaması bulunan kullanıcılar, Gboard’daki çıkartmaları kullanabiliyordu.

Yayınlanan son güncellemeyle birlikte bu durum değişiyor. Uygulamanın en yeni versiyonu, klavye uygulamasına dört yeni yerel çıkartma paketi ekliyor.

Google’ın Android üzerindeki Gboard kullanıcılarına sunduğu yenilikler çıkartma desteğinin genişletilmesiyle sınırlı kalmıyor. Güncellemeyle birlikte Gboard, 40 yeni dili daha desteklemeye başlıyor.

Gboard Android uygulaması toplamda 120 dili destekliyor

Güncellemeyle birlikte Gboard, Japonca için yerel giriş desteği sunuyor. Yerel giriş desteği, Latin alfabesini kullanmayan başka dilleri de kapsıyor. Söz konusu diller için bugüne kadar başka bir giriş yöntemine başvurmak gerekiyordu. Yayınlanan güncelleme ile sorun ortadan kalktı ve Google’ın sanal klavyesinin Android üzerinde desteklediği dillerin sayısı 120’ye ulaştı. Gboard Android uygulaması 2016’nın aralık ayında kullanıcılarla buluşmuştu. Gboard’un iOS uygulaması da geçtiğimiz şubat ayında Türkçe dil desteğine kavuşmuştu.

İLGİLİ HABERLER