Manşetler

Gboard Android uygulaması yazılanları gerçek zamanlı olarak çevirebilecek

gboard androidGoogle klavye uygulaması Gboard’un Android uygulaması için yayınladığı güncellemeyle yeni özellikler sunuyor. Söz konusu özellikler arasında Google Çeviri entegrasyonu dikkat çekiyor. Bu entegrasyon sayesinde Gboard Android üzerinde yazılanları gerçek zamanlı olarak kullanıcının seçtiği bir dile çevirebiliyor.

Bu özellik Google’ın geçtiğimiz yıl Now on Tap kapsamında hayata geçirdiği çeviri özelliğinin şemsiyesi altında sunuluyor. Söz konusu özellik sayesinde kullanıcılar ana ekran tuşuna uzun süre basarak yabancı dildeki sayfaları hızlı biçimde çevirebiliyor.

Artık kullanıcılar tüm mesajı yazıp daha sonra Now on Tap yardımıyla çevirmek veya yazdıklarını Google Çeviri uygulamasına kopyalamak yerine Gboard üzerinden çeviriye ulaşabilecek. Bunun için klavyenin üzerindeki Çeviri ikonuna dokunmak yeterli olacak. Daha sonrasında Gboard işlemi otomatik olarak gerçekleştirecek. Çeviri özelliği başka bir yerden kopyalanıp yapıştırılan yazılarda da işleyecek.

Gboard Android uygulaması gerçek zamanlı çeviri dışında yenilikler de sunuyor

Çeviri entegrasyonu Google’ın Gboard Android uygulamasına getirdiği tek yenilik değil. Gelişmiş sesle yazdırma özelliğiyle kullanıcılar konuşma ve yazma modları arasında daha iyi geçiş yapabiliyor. Yeni arka plan seçenekleri ve otomatik olarak önerilen emoji ve GIF animasyonları da yenilikler arasında bulunuyor. Söz konusu özellik daha önce Google’ın Allo ve Hangouts uygulamalarında sunuluyordu. Ancak artık üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarında da bu imkandan yararlanılabilecek.

İLGİLİ HABERLER